telegraf.rs
Србија Хроника

ЗВАНИЧНА ОДЛУКА СУДА: Познат је датум до ког Зоран Марјановић сигурно остаје у притвору

Ново решење првостепеног већа од 19. јануара, данашњом одлуком суда је потврђено и не може се више нападати жалбама.

ПОСЛЕДЊА ФОТОГРАФИЈА ПРЕД СМРТ: Милица (17) и Милан (17) направили селфи у кафићу, а 15 минута после слетели у Дунав!

Зорану Марјановићу, осумњиченом за свирепо убиство супруге Јелене 2. априла 2016. године на насипу у Борчи, дефинитивно је продужен притвор за три месеца и према правоснажном решењу може да траје до 10. марта, до када се очекује и одлука тужилаштва да ли ће подићи оптужницу против њега.

Да ли сведочење снаје Зорана Марјановића открива нове детаље у истрази? Миличине речи на суду можда од пресудног значаја

Наиме, другостепено веће Апелационог суда у Београду потврдило је ново решење првостепног већа тог суда којим је Марјановићу продужен притвор за још три месеца, рекла је за Тањуг портпарол тог суда Мирјана Пиљић.

(ВИДЕО)ТОТАЛНИ ОБРТ У СЛУЧАЈУ УБИСТВА НА ЗАКИНТОСУ: Најновији налаз обдукције може да ослободи притворене Србе!

Притвор је Марјановићу првобитно био продужен за три месеца 8. децембра 2017, али је то решење било укинуто и враћено на поновоно одлучивање.

Ново решење првостепеног већа од 19. јануара, данашњом одлуком суда је потврђено и не може се више нападати жалбама.

У образложењу одлуке другостепеног већа Апелационог суда се наводи да је правилно првостепено веће нашло да и даље стоје законски разлози за продужење притвора Марјановићу.

Оба већа суда су сагласна да су у току кривичног поступка прикупљени нови докази против Марјановића “који сви заједно и у својој међусобној повезаности јасно указују на основану сумњу да је овај окривљени извршио кривично дело тешко убиство за које је прописана казна преко 10 година“.

– Начин извршења кривичног дела и тежина настале последице довели до узнемирења јавности која може угрозити несметано и правично вођење кривицног поступка, имајући у виду да је убиство Јелене Марјановић изазвало велику пажњу јавности која од тренутка проналаска њеног беживотног тела још увек траје – наводи се у потврђеној одлуци суда.

Додаје се да се о овом случају свакодневно пише у свим електронским и штампаним медијима, па би по оцени суда пуштањем Марјановића да се брани са слободе „јавност била узнемирена у мери која би могла угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка“.

УЖАС У ЈАГОДИНИ! Жена легла на шине, воз прешао преко ње! Друго самоубиство за два дана!

Такође, с обзиром да је Марјановић пре хапшења (у септембру 2017. године) био присутан у јавности и да се изјашњавао о убиству супруге, по мишљењу суда уколико буде пуштен на слободу он би могао да настави са јавним иступањем и изјашњавањем о елементима кривичног дела, што би према закључку суда, такође угрозило несметано и правично вођење овог кривичног поступка.

Против Марјановића је у току истрага пред Вишим јавним тужилаштвом у Београду због кривичног дела тешко убиство за које је запрећена казна од 10 до 40 година затвора.

Према закону, окривљени може да буде у притвору шест месеци без оптужнице, а након тога тужилаштво или подиже оптужницу или му се укида притвор и пушта се на одбрану са слободе.

Пошто 10. марта истиче шестомесечни рок, до тада се очекује одлука тужиоца о оптужници.

Убиство Јелене Марјановић медијски је најпраћенији случај у Србији већ скоро две године и прате га разне верзије о идентитету извршиоца, као и начинима и месту извршења злочина.

Марјановић је ухапшен 15. септембра, након готово годину и по дана од убиства.

Он је и пре тога био привођен али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

На саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду негирао да је убио супругу и поновио све што је и раније говорио на саслушањима у полицији.

РЕКЛАМА
Заветници: Истераћемо антисрпске НВО из београдских пословних простора!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДРАМА НА БАНОВОМ БРДУ: Пуцњава код вртића!

Поповић и Суарез: Шпанија у Србији види и има пријатеља

Сад се ломи: Косово цепа Европу — чека се следећи маневар Београда

Америчка кухиња сервирала Франкенштајн решење за Македонију — прети нестанак државе

Извор: telegraf.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri