Извор: pixabay.com
Друштво Србија

ЗВАЛИ СУ ВЕЋИНУ СРБА Уколико добијете позиве са ових бројева, хитно позовите полицију!

Реч је о класичном узнемиравању грађана, траже личне податке, а ако зна ко се крије иза тога

УБИСТВО ЗБОГ 20 ЕВРА И 300 ДИНАРА ШОКИРАЛО СРБИЈУ: Смрксали главу пензионеру коцем, па смислили ГНУСНУ ЛАЖ о његовој смрти!

Насртљиви телефонски продавци зову у рано јутро, за време одмора, често и пошто тражите да вас једном за свагда избришу са списка и више не зову.

Осим што упорно, често и агресивно узнемиравају грађане, иду дотле да траже податке о броју чланова домаћинства, годинама и занимању, на шта немају право. Уколико бисте и ви били толико упорни, та фирма би могла да плати казну и до два милиона динара.

КРВОЛОК ПОНОВО ПРЕТИ Харадинај: Учинићемо то! Брига нас за Србе, имамо благослов Америке!

В.Ж из Београда жали се да га упорно зову из једног сервиса за климу иако он уопште нема клима-уређај у стану. Такође, не желе да открију одакле им број телефона.

– Не знам с којим правом ме зову. Неколико пута су тражили мог преминулог деду. Мука ми је више од њих – жали се он.

Иако ни Закон о трговини, ни Закон о заштити потрошача не забрањује продају на даљину, законски су тачно одређени услови докле трговци смеју да иду. То значи да, ако вас из једне фирме зову телефоном и нуде одређени производ, а ви им стриктно кажете: „Не желим више да ме зовете“, то више не сме да се понови.

(ФОТО, ВИДЕО) Историчар, геније који говори 13 језика, из гробова ископао тела 150 девојчица: Мртву децу крио у кући где је имао посебно бизаран обред

По Закону о заштити потрошача, уколико фирма упорно наставља да зове и поред тога што сте им рекли да нисте заинтересовани за њихове производе и услуге, то представља насртљиво пословање, недозвољени и кажњиви облик понашања привредног друштва. Зоран Николић, потпредседник Националне организације потрошача Србије (НОПС), каже да је законом јасно прописано како потрошачи могу да се заштите од упорних комерцијалних телефонских позива.

ПУЦАЛИ У НОГЕ БИВШЕМ ВОЂИ НАВИЈАЧА ПАРТИЗАНА: Марка тукли циглама па изрешетали док је био са девојком! Детаљи драме на Звездари!

– Онај ко зове у комерцијалне сврхе мора одмах да се представи, да каже одакле зове и да истакне да је то позив у комерцијалне сврхе. Потрошач тада може да одговори да не жели да слуша даље и ту се разговор завршава.

(ВИДЕО) МИНУТ ЋУТАЊА ЗА МАЛОГ ДУЦИЈА: Фудбалери Партизана и Радничког одали почаст недавно преминулом Душану Тодоровићу!

Ако поново уследи исти кмерцијални позив, потрошач може да каже да не жели више било какве позиве од њих. Уколико би се позиви и после тога наставили, инспектор би имао основа да против такве фирме покрене поступак, а казне у том случају иду и до 2 милиона динара – истиче Николић и апелује да потрошач треба да овакво насртљиво пословање пријави инспекцији, која је дужна да реагује и прекршајно казни починиоце.

Аустрија због Хрвата забрањује усташке симболе, казна до године затвора

Принц од Кента посетио Русију упркос забрани краљевске породице

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Захарова: Очекујемо да се ускоро појави „Новичок сити“

ЧЕЛНИКЕ ПАРТИЗАНА ГАЂАЛИ ФЛАШОМ НА „ЧАИРУ“! Инцидент пред ложом, полиција реаговала!

Путин Додику: За мене ће најбољи рођендански поклон бити ако остварите успех на фер изборима

ТЕШКА НЕСРЕЋА КОД КАЊИЖЕ Два младића погинула у судару мотоцикала

ОВАКВО ВРЕМЕ НАС ОЧЕКУЈЕ У ОКТОБРУ: Крајем септембра смо се смрзавали, а прогноза за наредни месец ће нас поприлично изненадтити!

Espreso/Alo

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
28°
29°
Sat
31°
Sun
30°
Mon
27°
Tue