Илустрација (Фото: pixabay. com)
Друштво Србија

ЗВАЛИ СУ ВЕЋИНУ СРБА: Уколико добијете позиве са ових бројева, хитно позовите полицију!

Насртљиви телефонски продавци зову у рано јутро, за време одмора, често и пошто тражите да вас једном за свагда избришу са списка и више не зову.

СУПРУГА ВЛАДЕ ДИВЦА ШОКИРАЛА ОБЈАВОМ О НАПАДУ НА ЦЕЦИНУ КУЋУ! Побегла сам у Америку, хвалим Карлеушу, а Влади је повишен притисак!

Осим што упорно, често и агресивно узнемиравају грађане, иду дотле да траже податке о броју чланова домаћинства, годинама и занимању, на шта немају право. Уколико бисте и ви били толико упорни, та фирма би могла да плати казну и до два милиона динара.

В.Ж из Београда жали се да га упорно зову из једног сервиса за климу иако он уопште нема клима-уређај у стану. Такође, не желе да открију одакле им број телефона.

ЛИДИЈИНИ БЛИЗАНЦИ БИЛИ У СОБИ ИЗНАД КАПИЈЕ КОЈУ СУ ВАНДАЛИ ДИВЉАЧКИ УДАРАЛИ И УМАЛО СРУШИЛИ! Трагични сценарио избегнут ЗА ДЛАКУ! Откривен најстрашнији детаљ напада на Цецину вилу!

– Не знам с којим правом ме зову. Неколико пута су тражили мог преминулог деду. Мука ми је више од њих – жали се он.

Иако ни Закон о трговини, ни Закон о заштити потрошача не забрањује продају на даљину, законски су тачно одређени услови докле трговци смеју да иду. То значи да, ако вас из једне фирме зову телефоном и нуде одређени производ, а ви им стриктно кажете: „Не желим више да ме зовете“, то више не сме да се понови.

(ФОТО) ИСПИРАЊЕ МОЗГА! По Црној Гори осванули срамни плакати, Србе оптужују за силовање девојака, терор и нешто МНОГО ГОРЕ

По Закону о заштити потрошача, уколико фирма упорно наставља да зове и поред тога што сте им рекли да нисте заинтересовани за њихове производе и услуге, то представља насртљиво пословање, недозвољени и кажњиви облик понашања привредног друштва. Зоран Николић, потпредседник Националне организације потрошача Србије (НОПС), каже да је законом јасно прописано како потрошачи могу да се заштите од упорних комерцијалних телефонских позива.

(ВИДЕО) ОПШТА ПОМЕТЊА КОД МАРИЋА У ЕМИСИЈИ УЖИВО! Биџа певао о Милошевићу а ШЕШЕЉ ПРОЗВАО РАКУ РАДОВИЋА: Како си могао да се зближиш са оним Фирчијем?!

– Онај ко зове у комерцијалне сврхе мора одмах да се представи, да каже одакле зове и да истакне да је то позив у комерцијалне сврхе. Потрошач тада може да одговори да не жели да слуша даље и ту се разговор завршава.

ЧУДО У УРГЕНТНОМ ЦЕНТРУ! Лекари спасили младића који је УБОДЕН НОЖЕМ ДИРЕКТНО У СРЦЕ!

Ако поново уследи исти кмерцијални позив, потрошач може да каже да не жели више било какве позиве од њих. Уколико би се позиви и после тога наставили, инспектор би имао основа да против такве фирме покрене поступак, а казне у том случају иду и до 2 милиона динара – истиче Николић и апелује да потрошач треба да овакво насртљиво пословање пријави инспекцији, која је дужна да реагује и прекршајно казни починиоце.

НА САХРАНИ ПАВЛА ВУИСИЋА БИЛИ СУ САМО ПОП И ЊЕГОВА МИРЈАНА: Свештеник није знао кога сахрањује, јер је покојник желео да умре НЕЧУЈНО И ДА НЕ БУДЕ ВЕСТ!

СТИЖУ НАМ ХЛАДНОЋЕ КАКВЕ СВЕТ НЕ ПАМТИ: Сателит НАСА измерио шокантне податке! СМРЗАВАЋЕМО СЕ!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

И Дачић сутра у Москви

Вучић открио шта ће тражити од Путина у разговору у четири ока

(ФОТО) ДРАМА ВОДИТЕЉКЕ У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Трамвај се закуцао у аутомобил Снежане Дакић, па у ШОКУ открила БИЗАРАН детаљ о несрећи

Извор: Еспресо

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
13°
Tue
12°
Wed
10°
Thu
9°
Fri