Фото: facebook.com
Политика Србија

ЖУТА ПАТКА черупа опозицију!

Најугледнији српски истраживач јавног мнења Срђан Богосављевић из "Ипсос стратеџик маркетинга" рекао је јуче да Иницијатива "Не да(ви)мо Београд", у народу познатија као "жута патка", може да нанесе велику штету опозицији на предстојећим локалним изборима!

Богосављевић је за „Данас“ оценио да самостално иступање „паткара“ на локалним изборима може да сроза рејтинг већ разједињене опозиције.

– Та иницијатива привлачи махом опредељене опозиционе бираче, тако да лако може да оштети опозицију и направи најгори могући ефекат за противнике СНС, а то је повећан број странака испод цензуса – објаснио је Богосављевић, уз коментар да је евентуално уједињење опозиције нереална прича:

– О удруживању говоре већ годину и по дана, а та прича није прешла ни у разговоре, а камоли у договор. Мешају се политички и лични разлози за потенцијално удруживање. Постоји заједничка жеља да се смени СНС, што би био политички разлог, али за многе опозиционе актере то би било и једино везивно ткиво.

На другој страни, маркетиншки стручњак Небојша Крстић истиче да су „паткари“ неозбиљна организација без перспективе.

– „Жута патка“ је вид организовања малограђанских снобова и фолираната, то је покрет без икакве перспективе и значаја. Да опозиција заиста жели удруживање, па не би се стално раздруживала – закључује Крстић.

Извор: Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Београд породиљама даје по 10.000 динара помоћи

Северна Кореја одустала од ракетирања Гуама након притисака из САД, али и Кине

Вулин и Чепурин о војној сарадњи Србије и Русије

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
28°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
30°
Fri