Муфтија Зукорлић (Фото: Медија центар)
Политика Србија

Зукорлић злоупотребљава дијалог о Косову за сепаратизам у Рашкој

Врло ме занима дијалог о Косову, и поздрављам ту иницијативу. Сматрам да би у тај дијалог требало да се укључе све структуре, сви представници институција и истакнути грађани, као и Бошњаци, каже посланик и председник Бошњачке демократске заједнице (БДЗ) Муамер Зукорлић.
Међутим, наводи и да би питање укључивања босанскохерцеговачког ентитета Републике Српске (РС) у тај дијалог представљало распакивање целог региона.

– О РС у Србији не би смело и могло да се прича без Сарајева. Хоћу да кажем да, ако би се причало о РС, онда би се ту морало укључити и Сарајево, али и Санџак – каже Зукорлић за „Данас“.

Према његовим речима, било која политичка идеја јесте легитимна све док подразумева међусобно уважавање, поштовање суверенитета, државе, граница држава и томе слично.

– Не може се третирати питање РС у Београду само, односно унутар српског унутрашњег дијалога. То питање отвара и питање Санџака, односно ми бисмо морали у томе да учествујемо, али и сви важни фактори у целом региону. Партикуларно отварање питања отвара врата дестабилизацији целог региона – истиче Зукорлић.

Извор: Правда

 

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СКАНДАЛОЗНО: По костима покланих Срба возе мотоциклистичке трке

Блокиран рад македонског парламента, Џафери позвао обезбеђење

Одликовања за учеснике борби на Косову 1999. године?

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
27°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri