Политика Србија

Зукорлић: Напад намера Нове и ДС-а да се помињу у јавности

Председник Странке правде и помирења Муамер Зукорлић наводи да је изненађен оптужбама председника Нове странке Зорана Живковића да је СПП "фалсификовала и покрала" идентитете појединих чланова те странке и ДС-а, и оценио да иза напада стоји намера да се те две странке "наметну и буду присутни у јавности".

УБИСТВО ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЋ: Снимци са куће ослобађају Зорана

Муамер Зукорлић је на конференцији рекао да не спори да се на списку контролора које је предложила СПП појавило неколико имена из других странака.

Oбјaснио je да га то и не чуди јер је, каже, СПП странка која поново настаје у Београду, „која још нема градски одбор, општинске одборе, што значи да смо морали наћи механизме да обезбедимо све што нам треба, од потписа, преко контролора и то на неки други начин“.

ТРАГЕДИЈА У РУСИЈИ: Деветоро страдало у судару минибуса и камиона

Навео је да су предлоге за контролоре добијали од активиста СПП-а са терена и интернета, након упућеног јавног позива да им се људи јављају и достављају податке, како би их предложили за контролоре.

Истакао је да не постоји механизам да се утврди да ли је предлог за контролора валидан, да ли се можда налази на неком другом списку, члан неке друге странке, те да је зато закон предвидео рок од 24 сата након што се предлози предају да се изврши ревизија предлога и да се у том року отклоне евентуални недостаци.

„Док тај рок траје ми смо нападнути од стране Живковића са оштром реториком и тешким речима, непримерено, што заправо значи тенденциозно. Чак и да смо намерно предложили контроле из других станака, ни то законом није забрањено и не постоји разлог да будемо нападнути“, истакао је Зукорлић.

„Напад намера Нове и ДС-а да се помињу у јавности“

Навео је да иза напада „стоји нешто друго“, те да је очигледно, како каже, да се ради о намери да се Демократска и Нова странка „наметну и буду присутни у јавности“.

„Није лако направити листу од три-четири наводно велике странке, а бити толико неприметан у кампањи, немати шта да понудиш и онда су осмисли напад да би били у медијима 24 сата“, додао је.

Истакао је да друго питање које се намеће јесте одакле Зорану Живковићу увид у спискове непун сат времена након што су спискови предати јер, како је навео, не постоји законска могућност да странке имају увид у те спискове, док се целокупан процес формирања спискова контролора не заврши, а рок за то истиче данас.

Дачић: Пацоли, пашће испод 100!

„Ми не крадемо, не фалсификујемо, ми смо странка која је до степена фанатичности доследна етичким вредностима у политици и наставићемо и ових неколико дана кампање да достојанствено, афирмативно представљамо наш програм“, закључио је Зукорлић.


РЕКЛАМА
МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ: Они су нас избацили из сале, а ми ћемо њих збацити са власти!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Руски амбасадор открио кријумчаре дроге: Књиговођа амбасаде хтео да прошверцује 12 кофера кокаина у Русију!

ДСС: Недостатак културне зрелости у изборној кампањи

ЗБОГ НИСКИХ ТЕМПЕРАТУРА: „Електране“ ће грејати и ноћу

Радуловић се жалио Уставном суду и ВСС

Извор: РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri