Регион

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ЗОВЕМ СЕ ИВАНА И ЈА САМ ЖРТВА ТРГОВИНЕ ЉУДИМА, ОВО ЈЕ МОЈА ПРИЧА: Потресно сведочење од кога ће вам се следити крв!

Ово је исповест жене из Хрватске која је била жртве трговине људима.

Моје име није важно, али ако желите можете ме звати Ивана. Ја сам жртва трговине људима. Жртва човека који ме злостављао и терао да радим за њега.

И ово је моја прича.

(ВИДЕО) ШОК У ТРЕСТЕНИКУ Српски полицајци снимили духа у станици!

Он и ја били смо из истог краја. Придобио ме неким лепим речима и мислила сам да ће нам бити лепо у вези. Нисам очекивала оно што ме дочекало једном кад сам дошла у његову кућу. Одмах је почело злостављање, малтретирање.

И психички и физички. Млатио ме сваки дан.

Претио је да ће убити мене и моју децу. А једном ми је чак ставио пиштољ на чело и претио да ће ме убити…тад је у мени нешто пукло. Нисам више могла издржати и рекла сам му нека повуче окидач.

Нека прекине ово мучење.

Једноставно из страха да не учини нешто мојој деци, нисам имала храбрости отићи, али нисам имала ни прилику побећи. Закључавао ме у кућу, одузео ми мобилни и нисам имала прилике ни на који начин назвати полицију и позвати их да ме ослободе.

Преклињати их да ме спасе. Његова мама и петнаестогодишњи син из пређашњег брака су ме стално посматрали. Пратили су сваки мој корак.

Не могу описати колико ми је тешко када се сетим свега што ми је радио.

Чупао ми је нокте клештима, тукао ме бакарном жицом до крви, кабловима ме тукао, ногама, бацао ме по кући, ноге ми више уопште немају свој природан облик. Зубе ми је избио…

Најгоре је што је пар месеци с нама била и моја ћерка. Имала је само пет година. Центар за социјални рад је редовно долазио у надзор па су тако долазили и код њега. Та госпођа која је долазила у надзор, с којом смо се састајали, с њом нисам могла ни да проговорим о томе шта се догађа.

Било ме је страх да ме он не чује. Ја сам њој тајно, на папирић, написала да он хоће да ме убије, то сам јој дала кад смо остале саме. Добро је било што су нам долазили ти људи из центра. Њима сам барем на неки начин могла дати до знања шта се догађа.

Послала сам поруку и успела сам уз њихову помоћ ћерку да пребацим код тете да више не гледа то шта се мени догађа.

Пазите, ја сам једном покушала да побегнем са ћерком и онда нас је видела његова мама и пробудила га. Тукао ме целу ноћ док се није уморио. Наставио ме млатити ујутро. Ћерка је била јако млада и у страху због свега што се догађало.

Хвала Богу, узела ју је тета и она се спасла.

Убрзо након тога он се сетио како би могли да одемо у Београд и да тамо почне да ради. Дошли смо и тада ме присиљавао да просим по београдским небодерима. А кад нисам испросила 50 евра дневно, што никад нисам успела, онда ме тукао.

НАТО НА ГРАНИЦЕ РУСИЈЕ ШАЉЕ 40.000 ВОЈНИКА: Путинов одговор су „ИСКАНДЕРИ“ У КАЛИЊИНГРАДУ!

Сваки дан сам добијала батине, знао ми је чак лупати главом о под. Једном ме је гушио у кади и тамо сам изгубила свест. Мислила сам да сам готова. Мислила сам да ћу умрети. Али успела сам то преживети. И једне ноћи сам побегла.

Тихо сам се извукла из кревета, отишла сам до wц и док је киша падала, а он спавао, говорила сам себи: „Стално се молиш Богу да те ослободи, али ти мораш направити први корак.“

Тако сам ја направила тај први корак. Побегла сам из куће. Дошла сам до неког таксисте и испричала му шта ми се догодило. Одвезао ме у полицију. Полиција ме саслушала и послала код полиције за странце, морала сам отићи у Ургентни центар и тамо су ме три сата прегледали и снимали моје повреде.

Целу ноћ нисам спавала. Бојала сам се да изађем из полицијске станице јер сам мислила да он мене тражи, по улицама, по ноћи у Београду. Знала сам да је имао један ауто, неки стари стојадин. Након полиције сам отишла у једну зграду, један хаустор и питала се… О Боже како ћу ја то све обавити и доћи до полиције за странце. Било ме страх, нисам познавала град и нисам имала ништа са собом, ни новаца ни хране ни ичега.

Схватила сам да морам негде да кренем. А нисам знала где је та станица. У том свом очају сам пролазнике питала где је та полицијска станица за странце, како да је нађем. Тако гладна и исцрпљена сам бауљала градом. Негде пред јутро сам ушла у једну пекару и то таман кад су завршавали с печењем. Рекла сам им да сам гладна и питала могу ли ми дати стара пецива, од јуче. Нисам могла веровати када ми је продавац дао фина, фришка пецива, таман испечена.

Не знам ни сама како сам успела добити храну с обзиром како сам јадно и грозно изгледала.

Кад сам дошла у станицу, четири сата сам давала изјаву. Не знам како сам им све испричала. Сећам се да сам им тражила цигарете и они су ми их чак и дали. Убрзо је дошла једна млада колегиница из Центра за заштиту жртава трговине људима, погледала ме и питала шта ми треба. Ја сам рекла да сам гладна и жедна и да требам цигарете. Изашла је и за пола сата вратила се с пет кутија цигарета, сендвичем и соком у руци.

Причекала ме док сам давала изјаву и након тога су ме одвели у сигурну кућу.

Не знам да ли ме је он тражио, али знам да су полицајци у два аутомобила кренули према њему, са мном у ауту како бих им могла показати где смо живели. Још су док је завршавало наше испитивање узимали пиштоље и припремали се за потрагу.

ПОТРЕСНА СУДБИНА ЛЕГЕНДЕ СРПСКОГ ФУДБАЛА: Био је најплаћенији играч свог доба, а умро у највећој беди! По њему је снимљен култни ХОЛИВУДСКИ МЕГАХИТ у коме су глумили Ричард Бартон и Клинт Иствуд!

И ја сам ишла с њима, да им покажем зграду.

Било нас је осморо у два аута. Док смо седили у ауту један ми је полицајац рекао: „Не бојте се, госпођо. Ми ћемо вас сада одвести у сигурну кућу, а ми нећемо одустати од потраге за њим. На граници смо већ јавили па неће моћи изаћи из земље. И ми ћемо њега сигурно уловити, не брините.“

И трећи дан су га ухватили. Не знам где тачно, али мислим да су га ухватили у граду где је имао братића и где је покушао сакрити сина да га врати у Хрватску.

Да њега спаси од затвора, јер ме и он тукао.

Била сам потпуно сломљена, имала сам три сломљена ребра, потпуно изгладнела и престрашена. Десетак дана у сигурној кући где сам била, устајала сам се само кад сам морала у ВЦ, нешто сам појела и спавала. Кад сам се мало опоравила тражила сам премештај у Хрватску.

У Хрватској сам могла у склоништу остати годину дана. Била сам лоше, психички сам била јако лоше. И онда ми је једна социјална радница рекла да ћу изгубити родитељско право и због своје ћерке сам одлучила да одем и вратим се у свој град у нади да ће ме примити моја породица.

Не могу вам описати колико сам била погођена кад су ми они окренули леђа.

Због њих сам завршила на улици.

Тад сам се почела лечити, била сам на психијатрији око две недеље. Након тога сам опет завршила на улици. Обратила сам се Центру за социјалну помоћ и они су ми говорили да ми не могу помоћи јер сам одјављена са своје адресе и да ми не могу дати социјалну помоћ.

(ВИДЕО) ЖЕЉКО ДОШАО КОД ЖЕНЕ У ЈУТАРЊИ И УЖИВО ЈЕ ЗЕЗНУО: Пала му у загрљај, а после ове његове реченице Јована није могла да се САБЕРЕ и почела је да МУЦА

Три године су ме завлачили тако, две сам године била у азилу, и онда се вратила и опет завршила на улици. Они су ми статус жртве трговине људима којег сам требала имати годину дана, укинули без обзира што је још постојала опасност да он дође и да ме тражи. Након неких годину и по дана добила сам позив за суд. Црвени крст ми је помогао и платио трошкове адвоката, а и центар ми је помогао са смештајем.

Иако нисам имала новаца да их платим, добила сам две адвокатице. Њега сам поновно срела тек у судници.

Док смо чекали почетак суђења њега су довели у лисицама и у пратњи полицајаца. Приметио ме и као да ми је погледом говорио: „Уби ћу те“.

Иако је био с лисицама и уз полицајце нисам се осећала сигурном. Суђење је било и прошло. Није сад толико важно шта се све тамо догађало, али он је добио седам година затвора. Они су њега осудили и за трговину људима и насиље над женама.

Биле су још две парнице након тога, али ја више нисам ишла. Казну је одрађивао у Београду и тамо је провео прве две године затвора. Тражио је премештај у Хрватску, жалио се јер је био смештен с опасним криминалцима. Они га тамо нису волели, јер колико год били тешки криминалци, нису волели насилнике над женама. Па су га зато често тукли.

Успио је да добије премештај у Хрватску и казну служио у неколико затвора. Прошле године му је казна завршена, али није изашао из затвора. У једном другом поступку осуђен је због злостављања жене с којом је био десет година у браку, пре мене.

Та је жена претрпела тешку муку с њим.

Тукао ју је и злостављао стално, а због једног пута када ју је ланцима везао за ауто и вукао по шљунку дословно је изгубила комад леђа. И ко зна шта се ту још све догађало. И за то је у Хрватској осуђен само на пет година затвора. Он је требало због тога добити пуно, пуно више година затвора. Доживотно за оно што је њој радио.

Она се охрабрила након што сам га ја стрпала у затвор. На њеном суђењу сам пристала да сведочим. За то време су ми укинули статус жртве трговине људима јер су знали да ми тада морају исплаћивати 1.200 куна, увећану социјалну помоћ, а не онолико колико су ми давали.

Ја сам тад једноставно…једноставно више нисам могла. Испричала сам на правој адреси шта се догађа и све је решено у року од недељу дана. Јако жалосно је то што се догодило с Центром. Нису ми помогли колико су могли и требали. Писала сам и министарки, дугачка писма и све објаснила што се догодило. Рекла сам им да нећу бити мирна док неко не добије отказ. То је срамота, срамота шта се догодило. Помогли су ми само неки људи с којима сам се чула, али осим њих, нико други.

Нико није могао схватити зашто сам ја ушла у однос с њим, и зашто нисам побјегла. Мени нико не верује кад им кажем да нисам могла побећи. Кад некоме то причам, њима је то све смешно. И питају се како нисам побегла, а ја једноставно не знам…знам само да нисам могла…нисам имала снаге ни храбрости.

Често сам о томе свему што се догодило размишљала. И даље се узрујам док о томе причам, почнем муцати и неповезано причати. Најгоре је било некако након што сам побегла, тада нисам могла ни спавати. И онда сам саму себе покушала уверити да више о томе не трема размишљати. То је било и прошло. И сад се некад тога сетим, али све мање,и све ређе.

ОЖИВЕЛА: Бака Радојка је била мртва 10 сати, ископали јој раку, полепили умрлице, а она у мртвачници опкорачила деду и оживела!

Прошле су године и све мање ми се те слике врте по глави. Помажу ми и таблете које пијем, антидепресиви, таблете за смирење и спавање. Не волим причати о томе…о том искуству. Не волим терапију у оном кругу људи који сви седе и гледају вас док причате своју причу. Не желим њима свима причати своју причу, јер мислим да ће ми се смејати, да ми неће веровати. Знате какви су људи. Лечење, психијатријско, оно класично у којем ти лекари дају лекове и кажу, буду ту, спавај и миран буди, није решење.

Прошла сам разна тестирања и вештачења која су показала да сам способна бринути се сама за себе, и да се некако с овим морам носити. Без ичије помоћи. Али оно што ме на том путу посебно чини задовољном и због чега још имам снаге је то што знам да иако ме искоришћавао и хтео уништити, ипак није успео. Ја сам уништила њега.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Стоп владару из сенке! Може ли Србија да повуче потез као Мађарска

БРУКА И СРАМОТА: Саша Јанковић хоће да укине Цркву и славу Београда

ВУЧИЋ: Решење мора бити за већину прихватљиво иначе…

 ПОДЛИ ПЛАН ШИПТАРА: Затварају „Трепчу север“ где ради 3000 Срба!

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО!) Покољ на улицама Дамаска! Џихадисти гађали велику групу људи!

Извор: Курир/Експрес

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
28°
Fri
17°
Sat
19°
Sun
19°
Mon