Танјуг
Србија Хроника

ЗОРАНУ ЋЕ СЕ СУДИТИ ТЕК 2019, И ТО МОЖДА! ​ Виши суд потврдио оптужницу, али следи компликована правна процедура!

Адвокати Зорана Марјановића жалиће се на оптужницу, али тек кад је сва четворица приме, пошто је време одмора. Тек онда о оптужници одлучује Апелациони суд, али без временског рока. Могуће је и да ће је опет вратити на допуну

Виши суд у Београду у четвртак је потврдио оптужницу против Зорана Марјановића за убиство супруге Јелене 2. априла 2016. у Борчи, али суђење, ако га уопште и буде, могло би да му почне тек следеће године! Питање је, такође, да ли ће се Зоран чак и тад уопште вратити у притвор, због компликоване правне процедуре, која тек следи!

ПУЦАНО НА СРПСКУ ПОРОДИЦУ НА КОСОВУ Метак прозујао поред деце док су сакупљала покошену траву!

Сви на одмору

Марјановић, наиме, има четворицу адвоката, који имају рок од три дана да изјаве жалбу Апелационом суду на оптужницу коју је потврдио Виши суд, али тек кад сви приме тај документ! Међутим, пошто је неколико њих на одмору, о чему су уредно обавестили суд, вероватно ће примити документ из Вишег суда тек у септембру.

Наравно, за све то време Зоран Марјановић остаје на слободи, јер не постоји никакав правни основ за његово враћање у притвор.

ШОК: Ивана Шпановић одустала од финала Европског првенства! Ево и зашто

Адвокат Предраг Савић, који је једно време заступао породицу убијене Јелене Марјановић, објаснио је да, и после подношења жалби Зоранових адвоката, не постоји никакав рок у ком је Апелациони суд обавезан да размотри те жалбе.

– То значи да разматрање жалби може да траје месецима у Апелационом суду. Може чак доћи и до ситуације да оптужница буде враћена тужилаштву на поновну допуну, па ће све почети из почетка. Све док Кривично ванрасправно веће Апелационог суда не прихвати оптужницу, она неће бити на правној снази и подлеже изменама. Онда, и само ако веће прихвати оптужницу, заказаће се суђење. Веће тек тада може да одлучи и да ли ће Марјановића из неког разлога вратити у притвор или неће. Дотад, он је слободан човек – навео је Савић, који сматра да актуелна оптужница „није баш најсрећнија“

ЕВО ШТА ПОКЛАЊАЈУ ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ: КОЛИКО заиста вреди СРПСКА ИМОВИНА на Косову и Метохији?

– Али другачија није ни могла бити јер је истрага веома лоше урађена. Недостајала је ефикасна и темељна истрага, али сада остаје да видимо како ће се све распетљати и шта ће бити на крају.

Вођа четворочланог тима Марјановићевих бранилаца адвокат Никола Думнић изјавио је за Информер да је одлука Вишег суда о прихватању оптужнице у најмању руку парадоксална и да ће се сигурно жалити на њу.

(ФОТО, ВИДЕО) ПОКОЉ: Албанац убио ОСМОРО људи, МЕЂУ ЊИМА И ДЕЦА

– Оваква одлука Вишег суда ће на крају само ићи у корист Зорана Марјановића. Суд је и раније био при ставу да прикупљени докази током истраге не пружају довољан основ за основану сумњу. Међутим, сматрамо да је корисно да овај случај једном коначно добије судски епилог, јер је суђење јавно.

(ВИДЕО) НЕМАЧКА ЈЕ НА НОГАМА Чувени спортиста УХАПШЕН због покушаја УБИСТВА ПРОСТИТУТКЕ!

На том суђењу ће се јавност уверити и сазнати праву истину о читавом овом случају и видеће да је велика хајка која је вођена против Зорана и његове породице потпуно бесмислена.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) „АЛАТ“ ЗА КРАЂУ ВОДЕ: Комуналци открили необичну инсталацију у Гроцкој

УХАПШЕН ЈАГОДИНАЦ Покушао да прода 23 тоне поквареног меса из Бразила

(ВИДЕО) ЕКСКЛУЗИВНО Бахатог возача „ламборгинија“ ПОЛИЦИЈА ОПЕТ ЗАУСТАВИЛА у центру Београда

ДОДИК: Не дамо ни педаљ Српске

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ МЛАДИЋА КОЈИ СУ ПРОНАШЛИ АЛЕКСАНДРУ ИЗ НОВОГ САДА Тело је плутало Дунавом, лицем окренутим ка води, тренуци у којима смо седели поред МРТВЕ ДЕВОЈКЕ били су језиви!

ДЕТАЉИ ЕКСПЛОЗИЈЕ У ГАЛЕНИЦИ Девојка била у аутомобилу кад је букнуло, а бомба је била НАМЕЊЕНА ЊЕМУ!

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
30°
Sat