novosti.rs
Политика Србија

ЗОРАНА УДАРИЛА НА МРКУ: Кривична пријава Министарства грађевинарства против Мркоњића

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, на чијем је челу Зорана Михајловић, поднело је кривичну пријаву Тужилаштву за организовани криминал против 14 одговорних лица, а међу њима је и бивши министар Милутин Мркоњић.

Кривична пријава је поднета због деонице пута Уб–Лајковац на Коридору 11, која никада није пуштена у саобраћај. У основу тог дела пута уграђена је глина, због чега је дошло до пуцања горњег слоја и слегања ауто-пута.

Према наводима Министарства, цео случај је „расплетен“ након што су „Путеви Србије“ констатовали оштећења на тој деоници, и затражили од „Коридора Србије“ да дају предлог санације.

„Коридори“ су, потом, затражили од Саобраћајног института ЦИП да да мишљење, а ЦИП је утврдио да су коришћени неквалитетни материјали, због чега је дошло до слегања ауто-пута, и предложио реконструкцију 4,5 километара.

Санација већ урађеног ауто-пута који је коштао 75 милиона евра мораће да се плати из буџета, а за те радове биће потребно више од осам милиона евра.

На списку осумњичених су и директори три грађевинска предузећа, извођача радова, као и инжењери Института за путеве, „Коридора Србије“ и Саобраћајног института ЦИП, који су били ангажовани као надзорни орган и требало је да укажу на пропусте и коришћење неадекватног материјала.

Како Танјуг преноси, Мркоњић, министар за инфраструктуру од 2008. до 2012, није засад хтео да коментарише потез Министарства.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ИСПОВЕСТ КАПЕТАНА ДРАГАНА ИЗ ХРВАТСКОГ ЗАТВОРА: Усташе се ничега не стиде, али једном ће ПЛАТИТИ ЗА СВЕ ШТО СУ НАМ УРАДИЛИ!

СЛУЧАЈ „РАЈСКИ ПАПИРИ“: Министар Поповић демантује оптужбе

(ВИДЕО) Бивши репрезентативац Хрватске: Играћу за Србију – ко жели, разумеће зашто

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon