ВИДЕО Друштво Србија

(ВИДЕО) ЗОРАН ИЛИЋ (77) ЈЕ ЧОВЕК! Живи од пензије, путује пешке Србијом, студентима је дао кућу, код њега се летује бесплатно… А ОБЈАСНИО И ЗАШТО НЕ ДАЈЕ РОДБИНИ

Зоран Илић је човек! А човек је не онај који граби, него онај који даје! Није важно да ли је Србин, Еским или Ром, важно је да је човек.

Тако себе описује Зоран Илић, 77-огодишњи пензионер који је одлучио да задње дане живота проведе пешачећи Србијом.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ЈЕЗИВА СЦЕНА: Велика звезда светског фудбала за длаку избегла смрт на терену! Саиграч му спасао живот

Он је већ 50 година аутостопер, обишао је целу Европу и део северне Африке а сада је, инспирисан Снежаном Радојичић која путује на бициклу по Европи одлучио да и он покуша нешто слично. Да, како каже, „прегази Србију“.

Пенизија му је мала за пут по свету али за пешачење Србијом је довољна.

– Трошкови су минимални, само храна, а што се тиче спавања ту се уздам у добре људе које ћу срести на путу и у своје Фејсбук пријатеље – прича Зоран.

Каже да му је „принцип давања јако важан и да ће га се држати до краја живота“.

– Никада нисам био велики трошаџија, увек сам зарађивао довољно, имао сам, и давао сам. Тако сам, када је Србија објавила да је банкротирала и да тражи зајам за обнову привреде целу своју плату трговачког путника преусмерио у буџет своје земље. И тако је било 3 и по године, све док рат није затворио путеве и онемогућио ми да радим -почиње причу Зоран.

НАУЧНИЦИ ДАЛИ ОДГОВОР НА ПИТАЊЕ СВИХ ПИТАЊА Ево шта је старије, кокошка или јаје?!

Када више није могао да помаже новчано почео је да нуди некретнине бесплатно, кућу у Крушевцу и кућу у Доњем Штоју.

Лети живи на мору близу Улциња. Ту издаје смештај ђацима, студентима и пензионерима по цени од једног еура на дан.

– За два месеца колико траје сезона кроз моју кућу прође и преко 60 људи. Има ту пензионера, студената, младих парова са децом… У кући је све обезбеђено: фрижидер, шпорет на струју, шпорет на плин… Имам и три купатила па тако нема гужве – прича Зоран.

Има и кућу у Крушевцу у којој је живео док се као пензионер није преселио у Београд. Она је сада празна и одлучио је да је понуди ђацима за бесплатно становање.

– Ђаци који се школују у Крушевцу могу бесплатно да станују само да плаћају трошкове струје и воде.

МЛАДИ МИЛИЈАРДЕР (32) ИМА ПЛАН ДА ЖИВИ ВЕЧНО: Платио 10.000 долара да га убију и аплоудују мозак на интернет!

Кућу сам понудио тако што сам унамио једног момка да напише графит „Ако си даровит, а још и добар ђак, у овој кући имаш бесплатан боравак“. Прве године је ту становало четворо, потом троје, па једно, и сад нема нико… – каже Зоран.

Сматра да је човек најсрећнији када може нешто да да неком непознатом.

– Волим да дајем непознатим људима, не родбини. Давати родбини је мач са две оштрице, ако им дајете превише можете да их покварите па да изгубе орјентир у животу – прича Зоран.

Забранити рад свим политичарима

Да је власт, каже, забранио би рад свим политичарима од деведесете године до данас.

– Они су уназадили ову земљу, власт би требало да преузму млади, они који освајају медаље на такмичењима, да опет изграде нашу земљу.

Има поруку и за колеге пензионере:

КРВАВИ ФЕБРУАР: Месец препун злочина и несрећних догађаја! За само 28 дана чак 56 људи убијено, погинуло или страдало у различитим трагедијама!

Поручио бих им да не причају о болестима и лековима , да не играју шах и карте до бесвести, него да ходају јер само тако могу да поврате здравље – каже Зоран Илић, човек.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Русија: Одговор жесток због политичког „безобразлука“ Лондона

АЛБАНЦИ КРИЈУ ИСТИНУ О ЗЛОЧИНУ: Супруга убијеног Оливера Ивановића, Милена ОТВОРИЛА ДУШУ

Москва протерује 23 британских дипломата

Извор: Курир/Марка Жвака

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
24°
Mon