Друштво Србија

ЗМАЈ СЕСТРЕ ИЗ СЕЛА ВИЉУШЕ НЕ ЛИБЕ СЕ МАЦОЛЕ, ПАЈСЕРА И ЧЕКИЋА: Маријана, Марина и Милена раде МУШКИ посао, оне су ВУЛКАНИЗЕРКЕ!

ЧАЧАК - Ако се послови поделе на мушке и женске, вулканизерски занат дефинитивно спада у тежак рад којим се бави само "јачи" пол.

Маријана и Милена Лукић, раме уз раме са оцем у вулканизерској радњи.

ТРОПСКИ ТАЛАС У АПРИЛУ НИЈЕ НИШТА У ОДНОСУ НА ВРЕЛИНУ КОЈА СТИЖЕ! Ево какво нас лето очекује! ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА ДО ОКТОБРА

Међутим, три девојке из села Виљуша обрисале су ове границе, јер заједно са оцем већ годинама раде у вулканизерској радњи, пише Глас западне Србије.

Двадесетогодишња Маријана Лукић, већ четири године стиче искуство у крпљењу, монтирању и балансирању гума и за њу у овом занату нема непознаница, све је савладала.

“Од кад је отац отворио радњу, ја сам ту уз њега. Ништа ми не пада тешко, јер волим оно што радим. Нема одустајања, и кад је хладно и велики минус, исто радимо. Тад понекад ставим рукавице, а остало је све исто”, каже Маријана.

(ФОТО) У ОВОМ ТРОПСКОМ РАЈУ ЖИВИ 300 СРБА: Пеку ракију, киселе купус, а за Божић обрну и прасе на ражњу

Друштво јој у тешком послу праве сестре Марина и Милена, а ове вредне девојке не либе се пајсера, мацоле и ваздушног чекића.

“Некад смо знале и у 10 сати увече да скидамо велике гуме, кад отац није ту. Вулканизерски занат јесте мушки посао, али и ми се добро сналазимо у њему”, без околишања рекла је Милена.

(ВИДЕО) БАНКАР ТРАЖИО ОД ПУТИНА 100.000 РУБАЉА: Због одговора руског председника сви у сали заплакали од смеха!

Дејан Лукић, глава је породице и покретач посла. Вулканизер је постао након дугог возачког стажа, а отварањем радње није очекивао да ће и ћерке кренути његовим стопама.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ХОРОР ПАД МЛАДЕ ГИМНАСТИЧАРКЕ: Хтела да импресионира жири, изгубила равнотежу, а онда је уследио УЖАСАН ПАД НА ГЛАВУ

“Оне су моја и лева и десна рука. Кад нисам ту, могу да се ослоним на њих, јер знам да ће посао бити одрађен како треба. Полако су улазиле у посао и училе и све су савладале.. камионски, тракторски и путнички програм, нема непознаница. Ту су и кад је највећа врућина, али и највећи минус”, прича Дејан.

Али, како каже, једна ћерка је ипак највише присутна у радњи.

(ВИДЕО) БАЛКАН ГОРИ ЗБОГ СНИМКА ОВЕ ЦРНОГОРКЕ: Објаснила женама како да користе свој орган да би успеле у животу!

“Маријана је највише “заплатила” за све ове године. Најстарија, Марина, ту је била викендом због факултета, а најмлађа Милена иде у школу. Средња ћерка је пре две године кад је била најхладнија зима, радила са мном све време”, истиче задовољни отац.

Муштерије су првобитно биле у шоку кад их уместо мушког вулканизера, дочекају девојке. У почетку су мало били скептични, али брзо су увидели да за то немају разлога.

(ВИДЕО) Српски и руски „елитни диверзанти“ открили тајна чудеса на дну језера на Косову

Комшија, Мишо Сокић, присетио се да су ове девојке биле вредне од малена.

“Оне студирају, раде у вулканизерској радњи, али ни то није све. Стигну и да нахране свиње, да уреде двориште. Кад вам кажем, таквих девојака нема у пет околних срезова”, похвалио је своје комшинице Сокић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОДУСТАЛИ?! Хрватска неће да повлачи амбасадора из Србије

(ВИДЕО) ЈЕРМЕНИЈА ПАРАЛИЗОВАНА: Опозиција блокира путеве, мостове и институције

Постоје две тачке у којима се Русија и САД могу директно сукобити

ШОК У СМЕДЕРЕВУ: Ухапшена двојица због обљубе девојчица, један (70) их мамио слаткишима и давао им по 100 динара да му дођу у кућу

(ВИДЕО) ИВАНИ ЈЕ ВЕРЕНИК ХИРУРГ ПУЦАО У ГЛАВУ, А САД ЈЕ ПРВИ ПУТ УЖИВО ПРОГОВОРИЛА О ЈЕЗИВИМ ТРЕНУЦИМА: Ево шта је рекла прво кад је отворила очи у болници и каквог мушкарца данас тражи

Извор: Глас западне Србије/Курир, Фото: Глас западне Србије

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
12°
17°
Sat
16°
Sun
18°
Mon
11°
Tue