Printscreen
Друштво Србија

Животна прича Срђана Тодоровића: Велика љубав на први поглед и трагедија која му је срушила живот

На Факултету драмских уметности завршио је са потпуно другачијом намером.

Наш познати глумац Срђан Жика Тодоровић, чије име највише везујемо за филмове Ми нисмо анђели, Три палме за две битанге и рибицу, Сиви камион црвене боје, и серију Вратиће се роде, рођен је 28. марта 1965. године у Београду, пише Биографија.орг.

ТРОПСКИ ТАЛАС У АПРИЛУ НИЈЕ НИШТА У ОДНОСУ НА ВРЕЛИНУ КОЈА СТИЖЕ! Ево какво нас лето очекује! ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА ДО ОКТОБРА

Потиче из уметничке породице, од оца Боре Тодоровића, такође прослављеног глумца и мајке Снежане Матић. Са очеве стране има две полусестре: Тару и Дану која је такође глумица. Срђанова тетка по оцу је чувена српска глумица Мира Ступица. Током средње школе, Жика је почео да се бави музиком. Мало је познато да је свирао бубњеве у бендовима Екатарина Велика и Дисциплина Кичме, док је прва музичка искуства стицао у бенду Радничка контрола, а затим је свирао у групи Безобразно зелено.

Када је завршио четврти разред, отишао је у војску. Иако није планирао да студира глуму, полагао је пријемни испит на Факултету драмских уметности. Рецитовао је текст Филипа Рота Портнојева бољка који говори о човеку који је опседнут мастурбацијом и уписао га је из првог пута. Занимљиво је да је разлог због којег се одлучио за факултет тај што му је студирање омогућило седам дана одсуства из војске.

(ФОТО) У ОВОМ ТРОПСКОМ РАЈУ ЖИВИ 300 СРБА: Пеку ракију, киселе купус, а за Божић обрну и прасе на ражњу

Пошто је много волео филмове, на првој години студија је схватио да жели да постане филмски глумац. Био је у класи професора Владимира Јевтовића, а са њим су студирали: Весна Тривалић, Мирјана Јоковић, Драган Бјелогрлић, Милорад Мандић Манда, Драган Петровић Пеле, итд. Пошто су сви остварили веома успешне каријере, њихову класу зову 12 величанствених.

1998. године Жика је на Ади Бојани упознао студенткињу Филолошког факултета Ану Јовићевић која је пореклом са Цетиња. Убрзо су почели да се забављају, а глумац је од самог почетка био сигуран да је пронашао жену свог живота. 2004. године су се венчали у њеној породичној кући на Цетињу. Свако лето су проводили у кући његовог оца у рибарском насељу Бигово, а ову традицију су наставили и када су добили дете.

(ВИДЕО) Српски и руски „елитни диверзанти“ открили тајна чудеса на дну језера на Косову

Пар се дванаест година борио за потомство и 1. маја 2014. године рођен је њихов син Дејан. Глумац је изјавио да му је очинство променило живот за 180 степени и да је престао да излази.

У јулу 2014. године Срђан доживљава велику трагедију – његов отац, велики глумац Бора Тодоровић, је преминуо. Три године касније, његов живот срушен је из темеља – супруга и син су ишли код лекара јер је он био прехлађен. Када су се вратили, легао је да спава. Два сата касније, Ана је видела да су дечаку уста плава и покушала је да га пробуди.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ХОРОР ПАД МЛАДЕ ГИМНАСТИЧАРКЕ: Хтела да импресионира жири, изгубила равнотежу, а онда је уследио УЖАСАН ПАД НА ГЛАВУ

Позвали су Хитну помоћ, али лекари нису ништа могли да учине. На одбукцији је утврђено да је срце престало да му куца и да је реч о синдрому изненадне смрти детета. 23. децембра дечак је кремиран на Новом гробљу у Београду.

(ВИДЕО) БАЛКАН ГОРИ ЗБОГ СНИМКА ОВЕ ЦРНОГОРКЕ: Објаснила женама како да користе свој орган да би успеле у животу!

Неутешним родитељима подршку су пружили чланови породице, пријатељи и Срђанове колеге. Почетком 2018. године Дејанова урна је положена поред урне његовог деде Боре Тодоровића у Алеји великана.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Објављен списак земаља које највише троше на војску

ЗМАЈ СЕСТРЕ ИЗ СЕЛА ВИЉУШЕ НЕ ЛИБЕ СЕ МАЦОЛЕ, ПАЈСЕРА И ЧЕКИЋА: Маријана, Марина и Милена раде МУШКИ посао, оне су ВУЛКАНИЗЕРКЕ!

ОДУСТАЛИ?! Хрватска неће да повлачи амбасадора из Србије

(ВИДЕО) ЈЕРМЕНИЈА ПАРАЛИЗОВАНА: Опозиција блокира путеве, мостове и институције

Постоје две тачке у којима се Русија и САД могу директно сукобити

Извор: Стил

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
12°
17°
Sat
16°
Sun
18°
Mon
11°
Tue