Shutterstock
Друштво Србија

„ЗИМСКА ПРАВИЛА“ Од данас на снази ригорозне казне, могу да вас ударе по џепу и до 30.000!

Возачи махом несвесно праве "зимске" прекршаје, али од данас то може озбиљно да их кошта.

Сваки возач који у условима смањене видљивости не буде имао укључена задња позициона светла добиће казну од чак 15.000 до 30.000 динара, шест казнених поена, забрану управљања возилом од три месеца, а могуће је да добије и затвор до 30 дана! Ово је само један од ригорозних „зимских“ прекршаја за које људи углавном не знају.

Ко вози без зимских гума, прети му затвор!

Несавесни возачи ће бити кажњавани и за снег на прозорима, таблицама или светлима, коришћење дугих светала по магли или коришћење светала за маглу када је нема.

Да ствар буде гора, уколико са непрописним светлима или снегом на прозорима изазовете саобраћајни удес, казне су и по неколико пута ригорозније. Уз то, прети вам и дугогодишња робија уколико неко страда или буде повређен.

У Ауто-мото савезу су открили који су то све „зимски“ прекршаји за које возачи углавном не знају, а проблем је што су казне изузетно високе.

– Возачи углавном брину о зимским гумама и казнама које следе због њих. Међутим, у снежним условима вожње можете направити и друге „зимске“ прекршаје. Примера ради, када не очистите снег са прозора, таблица или светала добићете казну 3.000 динара, а ако тако изазовете незгоду, платићете саобраћајној полицији 5.000 до 15.000 динара. Не заборавите још да ни по магли не сме да се вози са дугим светлима, а онај возач ком буду упаљена биће кажњен са 5.000 динара – рекли су за „Информер“ у АМСС-у.

Исто тако, уколико немате ланце у пртљажнику приликом вожње ван града, такође ћете платити казну 3.000 динара.

– Поред свега тога, најригорознија казна је ипак за вожњу без задњих позиционих светала када је смањена видљивост, односно када је она до 200 метара ван насеља и до 100 метара у насељеном месту. За овај прекршај платићете чак 15.000 до 30.000 динара, а у случају удеса, казне су далеко ригорозније – објашњавају у АМСС.

Извор: Ало.рс

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОВАЈ ЧОВЕК ЈЕ ПОМОГАО СРБИЈИ КАД ЈОЈ ЈЕ БИЛО НАЈТЕЖЕ: Руски генерал који је одбранио Обреновац враћа се у нашу земљу!

Скандалозно: Кунтош нудио Дејтонски споразум на продају за 50.000 евра

КУСТИРИЦА ДРЖАО ЧАС ДИПЛОМАТАМА У ЖЕНЕВИ! ЕВО ШТА ИМ ЈЕ ПОРУЧИО

НОВИ ДЕТАЉИ! ШТА ПИШЕ У НАРЕДБИ ТУЖИЛАШТВА ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ИСТРАГЕ: Зоран се одвојио од мале Јане на 40 минута, Јелену убио за 10?

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
28°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
30°
Fri