Политика Србија

ЖЕСТОКО У СКУПШТИНИ! Јерков: Шешељ је ратни злочинац, па ево нека ми разбије њушку! РАДИКАЛИ ЈЕ ОКРУЖИЛИ ПА ЈОЈ ПРЕТИЛИ!

Посланица Демократске странке (ДС) Александра Јерков питала је данас на седници Скупштине Србије када ће лидеру радикала Војиславу Шешељу који је пред Хашким трибуналом осуђен за ратни злочин, бити одузет мандат, а посланици СРС су је касније окружили и претили.

Посланици СРС пришли су посланици ДС Александри Јерков када је остала сама у посланичким клупама, окружили је, вређали и претили да ће јој „разбити њушку“, рекао је шеф посланика ДС Горан Ћирић.

ЕВО ЗАШТО СТРЕПИ НАТО! Путин Србима даје чувени систем БУК, којим је Сирија оборила америчке ракете

„После тога, уследио је низ увреда за говорницом. Међутим то није било довољно од посланица и посланика радикала. У тренутку када је остала сама у посланичким клупама, окружили су је, сели око ње и најбруталније је вређали и претили јој, да ће јој разбити њушку, да треба да пази шта ће јој се дешавати наредних дана“, рекао је Ћирић новинарима у скупштини.

Ћирић је позвао Гојковићеву и надлежне институције да реагују и заштите посланике, те навео да је јуче позвао и министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића да се изјасни о претњама двојици посланика.

РЕШЕНА МИСТЕРИЈА: Ево шта се синоћ заиста десило у Сирији

Наиме, до вербалног сукоба је дошло када је Јерков председницу Скупштине Србије Мају Гојковић питала када ће бити примењен члан 88. Закона о избору народних посланика, у коме се наводи да посланику престаје мандат пре времена ако је судском одлуком осуђен на казну затвора у трајању најмање од шест месеци.

ДАДИЉА ПРОГОВОРИЛА О ДРАМИ У СТАНУ НАТАШЕ БЕКВАЛАЦ: Пробудила ме бука и вриска, седела сам уплашена!

„Ратни злочинац Војислав Шешељ је прошле среде правоснажном судском одлуком осуђен казном затвора од 10 година. Том човеку није место у Скупштини. Срамота је да осудјени ратни злочинац предаставља грађане Србије, а да не причам како је то за оне људе који су били жртве његове политке“, рекла је Јерков.

Она је казала и да зна да СНС његове злочине „не доживљава страшно озбиљним“, та да су га они и подржавали док је чинио те злочине и додала да је негирање ратних злочина „само по себи проблематично“.

Пошто јој је док је говорила добацивао шеф посланичке групе СНС и председник Административног одбора Александар Мартиновић она га је „замолила“ да „симпатије“ према Шешељу сачува за време када се можда врати у странку код њега и да јој сада не добацује.

Она је питала и да ли ће бити заштићени посланици ДС којима је Шешељ претио и осврнула се на наводе Шешеља да ће „разбити њушке“ сваком ко каже да је ратни злочинац.

(ВИДЕО) Хрватски медији брује о ЗАСТАВИ коју је Лепа Брена раширила на концерту!

„Ми из ДС кажемо да је ратни злочинац и ево може да крене од мене да почне“, рекла је Јерков, а у сали су били посланици СРС, али не и лидер радикала који је отишао убрзо пошто је на почетку рада говорио на седници.

Председавајући седницом Ђорђе Милићевић рекао је Јерков да треба да поштује достојанство свих и напоменуо да то ко ће седети у скупштини „не одлучујете ви, већ грађани на изборима“.

Посланик СРС Немања Шаровић рекао је Јерков да у Србији није било ратних сукоба па да не може бити ни ратних злочина и да пресуду Хашког трибунала којом је Шешељ осуђен на десет година затвора може „окачити мачку о реп“.

ОВО ЈЕ 5 НАЈВЕЋИХ МИСТЕРИЈА ИЗ ФИЗИКЕ: Најежићете се када видите колико НЕ ЗНАМО!

„Ако вам се не седи у Скупштини не морате седети и онако ништа паметно не можемо чути од вас. За разлику од вас СРС је изашао самостално на изборе и народ је знао за лажну оптужницу против Шешеља и добили смо поверење од градјана. Све што се приписује Војиславу Шешељу и СРС као злочин нас чини поносним. Нити ту има злочина нити је било ко протерен, нити је било ко убијен, све лажете“, истакао је Шаровић.

Потом је дошло до жамора у сали и добацивања, а председница парламента Маја Гојковић која је тада преузела председавање седницом одредила је паузу од 15 минута. После паузе седница је настављена расправом о амандманима на Предлог закона о планском систему Србије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЈУНКЕР: Рат би могао да се врати на Балкан, то не желим

ЗАОКРЕТ: Француска против уласка Балкана у ЕУ

(ВИДЕО) КАКАВ ДИВЉАК! Кренуо да бије свог тренера јер га је извео из игре! Морала да интервенише полиција!

ИПАК НЕЋЕ У БЕОГРАД! Ево где ће се и кад састати ПУТИН И ТРАМП!

Извор: Бета/Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
24°
Tue
24°
Wed
26°
Thu
28°
Fri