alo.rs
Друштво Жена Србија

ЖЕНЕ У СРБИЈИ ПОБЕСНЕЛЕ ЗБОГ НОВОГ ЗАКОНА! Од 1. јула ће неким Српкињама бити смањен максимум плата скоро ДУПЛО!

Закон о финансијској подршци разбеснео жене у Србији.

Уколико зарађујете више од 1.248 евра месечно и одлучите да затрудните, знајте да тај новац нећете имати и током трудничког и породиљског боловања, јер је управо овај износ лимит који ће држава исплаћивати мамама за време одсуства.

ЈОРДАНКА СЕЈЕ ХИВ ПО СРБИЈИ! Полиција тражи мигранткињу која је спавала са ВИШЕ СТОТИНА ЉУДИ у Београду, Суботици и Кикинди!

Закон о финансијској подршци породици са децом који 1. јула ступа на снагу предвиђа да ће родитељи за прво дете добијати једнократно 100.000 динара, за друго 10.000 месечно у наредне две године, док ће за треће и четврто добијати 12.000, односно 18.000 пуних 10 година.

Са друге стране, истим законом је мајкама које изузетно добро зарађују смањен износ који ће примати током трудничког и породиљског осуства. Оне су до сада могле током боловања могле да приме максимум пет месечних зарада, а новим законом је овај износ смањен на три плате.

НЕК СЕ СВЕ ВРАТИ ПРОТИВ БРАЗИЛА: ОВАКО НАС КРАДУ ДЕЦЕНИЈАМА!

Како просечно месечно примање у Србији данас износи 416 евра, то значи да је максимални износ који ће маме моћи да добију 1.248 евра, односно око 150.000 динара, без обзира на то да ли су годинама пре трудноће зарађивале 3.000 или 5.000 евра.

Јована Ружичић из Центра за маме сматра да је то дискриминација.

ЛЕГЕНДАРНИ ХРВАТ БРАНИ СРБЕ: ФИФА… Они су једни обични глупани! Упорно испадају глупи као ноћ!

– На овај начин држава високообразованим женама које су у најбољој финансијској позицији поручује да не треба да рађају – каже она.

Жене са високим зарадама се буне јер држави, са друге стране, није био проблем да годинама убира порезе на њихове пуне зараде, а не само на овај део плате.

Занимљиво је да се овај закон нашао у скупштинској процедури у исто време као и закон о родној равноправности чији је задатак да штити права жена.

(ВИДЕО) ДО САДА НЕВИЂЕНО: ЕРДОГАНОВА ТАКТИКА – луткама до подршке грађана!

Небојша Атанацковић из Уније послодаваца каже да се његово удружење сагласило са доношењем овог закона, али да се у део око исплате накнада током породиљског боловања нису много мешали, јер се овај новац исплаћује из државног буџета.

– Ипак, сматрам да ограничење износа на три зараде задире у уставна права, односно у то да су сви грађани исти. Ако закон каже да жене добијају 100 одсто зараде на боловању, онда би све морале толико да примају – објашњава он.

МУК У СУДНИЦИ: Мирјана Марковић осуђена на годину дана затвора, али њене речи ЗБУНИЛЕ ЈАВНОСТ!

Објашњење законодаваца је да је у прошлости било доста злоупотреба, да су плате трудницама надуваване како би им држава више плаћала када престану да раде због трудноће.

НОВИ СКАНДАЛ: Католичка телевизија опевала хрватске фудбалере познатом усташком песмом!

Атанацковић објашњава да свако, па и лажно, повећање зараде доноси и веће порезе и доприносе који износе 67 одсто плате и да се то послодавцима не исплати.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТРАМП ПРЕТИ БРИСЕЛУ: Дуго сте искоришћавали САД, е нећете више!

БРАВО ЗА АКЦИЈУ: ХУМАНИТАРНО УДРУЖЕЊЕ СКУПЉА ЗА КАЗНУ КРСТАЈИЋУ!

(ВИДЕО) ЗАСТАЋЕ ВАМ ДАХ ОД ОВОГ СНИМКА!

ЈАНКОВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО СВОЈ ПРОГРАМ: ХОЋЕМО ГЕЈ БРАКОВЕ У СРБИЈИ!

ВУЧИЋ: Нећемо дозволити нове „Олује“

Најмоћније силе Европе спремају и оружану одбрану од надолазеће опасности

(ВИДЕО) ПОПЛАВЕ ШИРОМ ГРЧКЕ: Бујица носи аутомобиле у море, путеви под водом! Јавили се и српски туристи

(ВИДЕО) ЛАЗАНСКИ: Британцима смета Република Српска и учиниће све да она нестане!

Извор: alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
25°
Sun
26°
Mon
27°
Tue
25°
Wed