Фото: Radio Prague
Европа Свет

Земан: Босни прети да постане европска база исламских терориста

Председник Чешке Милош Земан упозорио је да Европа мора да почне да депортује људе за које сумња да су исламски радикали и да постоји реална претња да Исламска држава након пораза у Сирији и Ираку направи себи згодну базу за терористе у европским земљама, конкретно у Босни и Херцеговини.

„Мислим да када би пошло за руком да се територијално победи Исламска држава у Ираку и Сирији, да прети опасност да ће терористи осим што ће се преместити у Авганистан створити код нас европску терористичку базу. Таква база може да буде Босна с обзиром на национални састав“, казао је Земан у редовном видео интервјуу за чешки таблоид „Блеск“.

Чешки председник поново је позвао да се из Европе хитно депортују људи на које пада сумња да су исламски радикали и да се не дозволи да терористи из Исламске државе створе себи у Европи базу која више не би била само мрежа успаваних ћелија или „усамљени вукови“.

„Бескомпромисне мере значе депортацију људи на које пада сумња за исламски тероризам. Сви се бране пред тим термином. Обожавам када се направи демонстрација ‘Ми се не плашимо’. И ништа више. Европа није у стању да брани своје границе а нисмо у стању ни да депортујемо исламске радикале“, казао је чешки председник.

Милош Земан одбио је, међутим, драстичне предлоге, попут идеје градоначелника Венеције Луиђија Бругнара да свакога ко истрчи на Трг светог Марка и узвикне „Алах је велики“ полиција на месту стреља.

„Замислите неко шеснаестогодишње дериште које ни не зна поштено шта то значи ‘Алаху акбар’ и из шале или да се свиди некој девојци то викне и ви њега упуцате“, одбио је такве идеје председник Земан.

Чешки председник је такође, поводом недавних скандала када је овог лета узаврео чешки интернет и социјалне мреже, пошто су у два аквапарка у Чешкој снимљене две жене у буркинију, поручио да жене у буркинију немају шта да траже у чешким базенима.

„Нема разлога да се у чешким базенима неко купа у арапској одећи. Када би Чехиње у својим купаћим костимима ишле у арапски базен прошле би јако лоше“, казао је Земан.

Председник је подсетио да су купаћи костими, некад давно у време Аустро-Угарске изгледали слично као данашњи муслимански буркини.

„Развој се зауставио на данашњем бикинију и нема разлога да се враћа натраг у стање Аустро-угарске монархије“, казао је Земан и нашалио се да би неким женама буркини ипак оставио, због њиховог изгледа и димензија, док би девојкама буркини систематски силом скидао.

Извор: Бета

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Бугари одбили да пуцају у Русе и понизили НАТО (ВИДЕО)

Сиријска војска разбила терористе у долини Еуфрата

ПЕВАЧ ОСЛОБОЂЕН ЗА СКРИВАЊЕ РАТКА МЛАДИЋА: Признао да је чувао команданта у стану

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun