Политика Србија

Железњак: Вратите Косово у СБ УН

Дискриминисан положај и ускраћивање права српском народу у Црној Гори.

АНА СЕВИЋ У СУЗАМА УШЛА У БОЛНИЦУ: Бивша жена моли лекаре да га спасу, ћеркица Лорена не зна за несрећу!

Сарадња парламената је важан инструмент јачања традиционалних братских односа Русије и Србије”, – казао је члан комитета Државне думе за међународне послове Сергеј Железњак у току заједничког заседања руско-српске парламентарне Комисије, одржане данас у Москви. Он је истакао да је парламентарна Комисија ефикасна платформа за дискусије о акутним проблемима и изазовима, који данас стоје пред Балканом и Европом у целини.

Албанцима сметају православне светиње: Траже рушење цркве на Румији

Парламентарац се зауставио на проблему Косова, подвукавши да Русија као један од иницијатора темељне Резолуције СБ УН 1244 подржава дејства Србије усмерена на мирно регулисање косовског конфликта.

Политичар је истакао: ”Покушаји вештачки убрзати овај сложни процес, наметнути услове размене територија, које чујемо од западних представника, имају провокациони карактер. Огромну опасност представља убрзан процес трансформације косовскоалбанских снага безбедности у пуноправну армију, што отвара директан пут ка новим војним конфликтима. Посредничка мисија ЕУ у преговорима Београда и Приштине дискредитована је и не може даље успешно да решава питања Косова. Настале околности захтевају да се врати водећа улога СБ УН и Мисије УН на Косову у регулисању косовског питања”.

ЛЕКАРИ ХИТНО ПОЗВАЛИ РОДИТЕЉЕ НА РАЗГОВОР! Отац Дарка Лазића код доктора: Видећемо шта ће бити

Према речима посланика: ”Изазива забринутост став колега из Европског парламента о регулисању косовског питања. Разматрање могућности ”корекције граница” међу европским посланицима скрива опасност по суверенитет и територијални интегритет Србије, Босне и Херцеговине, Македоније и Црне Горе. Такође треба се крајње опрезно односити према европским формулацијама о ”мултиетничким државама” на Балкану које прете новом трагедијом и геноцидом.

ОВА ЖЕНА ЈЕ УНИШТИЛА ФУДБАЛСКУ МАФИЈУ: Мама, мој муж пере паре преко мене! Овако је полиција прислушкивала СВЕ!

Политичар је посебно истакао дискриминисан положај и ускраћивање права српском народу у Црној Гори. Према мишљењу парламентарца, ”руководство ове земље вештачки ствара тазовани ”црногорски идентитет”, који прецртава ботаго културно-историјско и духовно наслеђе црногорског народа. Захваљујући томе стотине хиљада црногорских Срба нашло се у положају таоца ове опасне политичке технологије, усмерене на раздвајање од Србије и Русије. Црногорским Србима су ускраћена права приликом запошљавања у државним институцијама, не могу слободно да се образују на матерњем језику, а они који иступају против тог алармантног положаја, подвргавају се гоњењу. Користим прилику да изразим речи солидарности нашим колегама из скупштине Србије и многобројним црногорским пријатељима који, без обзира на хапшења и репресије власти, воде борбу за очување братских веза наших народа”.

Железњак је такође истакао: ”Речи америчког сенатора Рона Џонсона о томе да се српска економија и српско друштво креће у страну Запада делују прилично претенциозно, а чињенице говоре о потпуно супротном. Српска компанија са руским капиталом ”Нафтна индустрија Србије” на данашњи дан је највећи донатор у буџет земље, интензиво се развија сарадња са Русијом у области трговине, индустрије, железнице, саобраћаја, финансија и у многим другим сферама.

Камен-темељац друштвених и хуманитарних веза остају духовне традиције наших народа. Током векова руски и српски народ чине јединствени културно-историјски простор православно-словенске цивилизације и ове везе само јачају”.

МРАЧНИ ДЕТАЉИ! ШЕСТ ГОДИНА ВОЗИ БЕЗ ДОЗВОЛЕ! Дарко Лазић се одвалио од алкохола пре удеса!

Говорећи о савременом актуелном дневном реду руско-српских односа, политичар је издвојио као кључни догађај предстојећу посету Председника Русије Владимира Путина Србији. ”Интензивни рад наше Комисије, дискусије о актуелним питањима, размена мишљења, продубљивање међупарламентарних контаката дају важан допринос развоју стратешког партнерства Русије и Србије. Парламенти наших земаља имају огроман потенцијал међусобне сарадње и његова реализација у пуној мери захтева од нас даље напоре по актуелним питањима руско-српске агенде”, – закључио је Железњак.

Извор: govorisrbija.rs

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) АМЕРИЧКИ ХАРП ЈЕ СМЕШАН: Ево ко стварно манипулише временом и прави СМРТОНОСНЕ ОРКАНЕ, СУШЕ И ПОПЛАВЕ!

ОРБАН: ЕУ жели да створи европску империју и покори државе на континенту!

Болтон Путину: Трампу ће бити драго да се сретне с вама у Паризу

ДАРКО ЛАЗИЋ ХТЕО ДА ПРЕСПАВА У ШАПЦУ А ОНДА МУ ЈЕ ЗАЗВОНИО ТЕЛЕФОН: Певач узео кола од друга, кренуо у Брестач и слетео с пута БЛИЗУ КУЋЕ

Пољски рулет: Први корак Америке после најаве која потреса свет

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
21°
Fri
23°
Sat
26°
Sun
22°
Mon