Сергеј Железњак (Фото: РИА)
Русија Свет Србија

Железњак: ,,Србија је стратешки савезник Русије на Балкану“

Сусрет председника Руске Федерације В.В. Путина и председника Србије Александра Вучића, 19. децембра, сведочи о развоју дугорочних стратешких односа између наших држава, изјавио је заменик секретара Генералног савета ,,Јединствене Русије", члан Комитета Државне Думе за међународне послове Сергеј Железњак.

(ВИДЕО) НЕВИЂЕНИ ФЕНОМЕН КОД ГАЦКА: Пећина направила језеро које је поделило село!

Посланик је истакао да данашњи сусрет са лидером Србије, заједно са недавним посетама председника Русије Сирији, Египту и Турској, представља завршницу догађаја за 2017. годину на спољнополитичком плану сарадње са другим државама. ,,Ти догађаји истовремено сведоче о приоритетним међународним правцима руске спољне политике, изводе се закључци и одређују се будуће перспективе“ – рекао је Железњак.

(ФОТО) ОВО ЈЕ ПОЛИЦАЈАЦ КОЈИ ЈЕ ИЗРЕШЕТАН КОД ПОЖАРЕВЦА: Волео је коње, уживао у свом послу, а онда је убијен на задатку!

,,Развој партнерства Русије и Србије има национални консензус у обе државе и дугорочни карактер у будућности. Србија је стратешки савезник Русије на Балкану и то ће јачати, независно од унутарполитичких изборних процеса у нашим државама“ – нагласио је посланик.

(ВИДЕО) ДРАМАТИЧАН СНИМАК ЗАПРЕПАСТИО СРБИЈУ: Дете вришти док га одводе из Центра за социјални рад!

,,Међународни ауторитет и поштовање, које је Русија са правом стекла својим војним и дипломатским напорима да победи међународни тероризам, нормализује ситуацију у Сирији и на Блиском Истоку у целини, а такође при томе стечено огромно искуство сада је од посебног значаја за мирно дипломатско решавање најважнијег српског питања – Космета, као и других горућих проблема балканског региона“ – истакао је на крају заменик секретара Генералног савета ,,Јединствене Русије“

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПРОЦУРИЛО ПИСМО ХРВАТСКОГ ХУЛИГАНА КОЈЕ ЈЕ УПУТИО ДЕВОЈЦИ: Садржај открива све непознате детаље око хаоса на стадиону Партизана

СТРАВИЧАН ПЛАН! СРБЕ БОМБАМА ПРИСИЛИТИ ДА ПРИЗНАЈУ КОСОВО: Сарадник Клинтонових би да потпуно разори нашу земљу!

(ФОТО) ОВО ЈЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА БРУТАЛНУ ЛИКВИДАЦИЈУ ИСПРЕД НАНЕ: Недељко (46) ухапшен због убиства Александра (27)!

(ВИДЕО) ЛАЗАНСКИ ОБЈАСНИО ШТА ЋЕ СРБИЈИ РУСКЕ РАКЕТЕ: Систем С-300 нам је осигурање за БОЉУ ДИПЛОМАТИЈУ!

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ЗА ТАСС: Нема тог притиска због којег би Србија увела санкције БРАТСКОЈ РУСИЈИ!

Извор: govorisrbija.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon