er-duma.ru
Политика Србија

ЖЕЛЕЗЊАК: СБ УН хитно да врати водећу улогу РУСИЈИ у решавању КОСОВСКОГ ПИТАЊА!

Руска Федерација и њено руководство настављају недвосмислено да пружају подршку Србији у очувању територијалног интегритета и суверенитета на Косову и Метохији, позивајући надлежне институције да се држе Резолуције 1244. Осуђују одлуку Велике Британије и упозоравају какве би могле бити последице. Тим поводом огласио се и посланик руске Думе Сергеј Железњак.

Медведев: НАТО прстен се стеже око Русије

Косовски Албанци под покровитељством НАТО пакта настављају вршење притиска на Србе да натерају руководство у Београду да пристане на споразум са самопроглашеним приштинским властима, рекао је у уторак, 7. августа посланик државне Думе, члан комитета за међународне односе Сергеј Железњак, у вези са изјавама косовско-албанских лидера о ,,прекрајању постојећих граница“ у светлу недавних војних вежби КФОР-а (под вођством НАТО-а) на Косову и Метохији.

Грмеће на „војном дизниленду“: Ево шта ће Руси представити од наоружања

Коментаришући склањање с дневног реда питања Косова и Метохије, од стране Велике Британије за време њиховог председавња Саветом безбедности Уједињених нација, Железњак је нагласио да та чињеница представља јасан доказ о селективном приступу и избегавању британске дипломатије да решавање питања Косова и Метохије буде засновано на међународном праву и најважнијем документу – Резолуцији 1244 СБ УН. ,,Такви нездрави преседани само сведоче о потреби хитног враћања водеће улоге СБ УН и Мисије УН (УНМИК) по свим питањима која се тичу регулисања ситуације, и која обезбеђују мир и стабилност у региону“ – изјавио је Железњак.

ЕКСКЛУЗИВНО: Ево шта је Ђилас ЗАХТЕВАО од ДСС-а за улазак у Савез!

Што се тиче посредничке мисије ЕУ, Железњак је напоменуо да она наставља да се деградира и да није у складу са циљевима који су јој наложени резолуцијом ГС УН-а 9. септембра 2010. године.

,,Негативни фактори настављају да се акумулирају. Наметањем Београду што скоријег потписивања споразума са косовским Албанцима, канцеларија за спољну политику ЕУ отворено лобира за интересе НАТО-а да укључи Косово, а потом и остатак Србије у алијансу. Са друге стране, ЕУ доприноси територијалном формирању националистичког пројекта ,,Велике Албаније“. И једно и друго је апсолутно неприхватљиво“ – истакао је посланик.

Такође, велику пажњу и поштовање завређују изјаве духовних лидера СПЦ, рекао је Железњак, говорећи о позивима српских епископа на пост и молитву за спас Косова и Метохије.

govorisrbija.rs

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) СЛОБОДАН ЈЕ 45 ГОДИНА ВОЗИО БЕЗ ВОЗАЧКЕ! Полиција га ухватила кад је пошао жени на гробље, КАЗНИЛИ ГА СА 1000 ЕВРА И ОДУЗИМАЊЕМ ДОЗВОЛЕ КОЈУ НЕМА!

ПЕНТАГОН: Свемир — нови полигон за ратовање

ПАНИКА У АМЕРИЦИ: Иран прети новом врстом напада

РИГОРОЗАН ПРАВИЛНИК ЗАДАЈЕ МУКЕ ВОЗАЧИМА: Због једне ситнице могу да вас врате са техничког прегледа, а ако случајно имате ОВЕ НАЛЕПНИЦЕ на аутомобилу, ЛОШЕ ВАМ СЕ ПИШЕ!

(ВИДЕО) СНИМАК КОЈИ ЛЕДИ КРВ: Колико човек треба да је луд па да крене у шетњу овом стазом смрти!

ЗЕМЉА СЕ ПРЕТВАРА У СТАКЛЕНУ БАШТУ: Стижу температуре каквих није било више од милион година!

ЈЕРЕМИЋЕВ ЈУРИШНИК ВЛАДИМИР ГАЈИЋ: Мало нам је што смо прогутали „жабу“ Бошка Обрадовића, САД ЈОШ МОРАМО И МРТВИ ДСС!

Нова руска космичка звер: „Ангара“ за вишекратну употребу?

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
30°
Sat