Фото: Спутник
Русија Свет

ЖЕЛЕЗЊАК: Боримо се против вештачког сукоба Црне Горе са Русијом и Србијом

Функционер владајуће Јединствене Русије Сергеј Железњак потврдио је данас да је позвао у Москву лидере црногорског опозиционог Демократског фронта Андрију Мандића и Милана Кнежевића на састанак са руководством владајуће руске странке.

– Без обзира што владајућа црногорска политичка група и западне специјалне службе врше политички и криминални притисак на лидере црногорске патриотске опозиције, ми настављамо да водимо отворени и доследни дијалог са одговорним политичким снагама у Црној Гори – рекао је Железњак РИА Новости.
По његовим речима, тај дијалог је усмерен на отклањање „вештачког сукоба Црне Горе с Русијом и Србијом, превазилажење русофобије и србофобије, које последњих година активно форсирају црногорске власти“, казао је Железњак.

Железњак, који је члан Комитета за међународне односе Државне думе, рекао је да руски посматрачи с негодовањем посматрају како „црногорски режим цинично и противзаконито увлачи специјалне представнике САД као страну у унутрашњем политичком конфликту у земљи“.

Он је додао да власти у Подгорици покушавају да увуку НАТО као инструмент за „груб притисак на опозиционе снаге, могуће и уз примену силе“.

– Тај прилаз има крајње опасне и непредвидљиве последице. Да би се избегао такав сценарио, неопходан је уравнотежени приступ кључних међународних и унутрашњих снага према кризи у Црној Гори и превазилажењу раскола у црногорском друштву – казао је Железњак.

Виши суд у Подгорици одузео је Мандићу и Кнежевићу пасоше почетком јула, уочи почетка суђења оптуженима за наводни покушај државног удара у јесен прошле године.

Извор: Бета

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

САД дозволиле Јужној Кореји да увећа снагу својих бојевих глава

Примећен лет ракета ка обали Северне Кореје?

Мали: Поносан сам на сва градилишта у престоници

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
2°
18°
Sat
18°
Sun
17°
Mon
10°
Tue