Wikipedia
Друштво Србија

ЗБОГ НИСКИХ ТЕМПЕРАТУРА: „Електране“ ће грејати и ноћу

Станови у престоници ће бити топли током ледених дана. Пратиће се температура и одређивати режим рада.

Разлог леденог таласа у Европи узнемирио научнике: „Није добро“

ЛЕДЕНИ дани нису изненадили руководство ЈКП „Београдске електране“. Суграђанима ће бити топли станови у наредном периоду, докле год то временски услови буду налагали. Како кажу из овог предузећа, за разлику од прошле године, када је оштра зима правила велике проблеме, систем је током ремонта знатно унапређен, па засад све протиче без већих кварова на топловодној мрежи.

– Систем даљинског грејања у потпуности је спреман за производњу, дистрибуцију и испоруку топлотне енергије својим корисницима и при изузетно ниским спољним температурама ваздуха, које су најављене за наредне дане – саопштено је из предузећа. – Kао што је и уобичајено, снабдевање потрошача топлотном енергијом током ледених дана одвијаће се 24 сата дневно.

НЕЗАПАМЋЕН ЗЛОЧИН! СИНОВИ БРУТАЛНО ПРЕТУКЛИ МАЈКУ, несрећна жена преминула од последица батињања!

Како за „Новости“ истичу из „Беоелектрана“, режим грејања током ноћи успостављен је много раније, будући да су температуре падале испод нуле. Примера ради, од почетка грејне сезоне па до краја 2017. године, непрекидно је испоручивана топлотна енергија у току 27 дана. У јануару су станови током ноћи били топли 22 дана, док се фебруар још броји, али према тренутним подацима, прети да обори тренутни овосезонски рекорд.

– Током ремонтног периода много је уложено у реконструкцију топловодне мреже. Око 29 километара је обновљено, а највише смо учинили за Баново брдо, где је систем најстарији. Критичне деонице су замењене – кажу из „Београдских електрана“.

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ ФОТО) ДЕТАЉИ СТРАВИЧНЕ НЕСРЕЋЕ НА ПРУЗИ КОД ВРАЊСКЕ БАЊЕ: Воз је гурао опел 300 метара, од силине удара ауто потпуно смрскан.. Мајка се срушила кад је чула да јој је син погинуо

Према речима надлежних, континуирани рад система утицао је на то да квалитет грејања буде бољи и да нема кварова. Ипак, уколико дође до прекида снабдевања, проблеми се брзо санирају. Такође, дневна потрошња горива распоређена је у односу 80 одсто за дневни рад, и 20 одсто за ноћи.

– Непрекидно пратимо временске услове и на основу тога правовремено одређујемо температурне режиме рада система даљинског грејања, тако да ће за више од 310.000 станова у Београду бити обезбеђено квалитетно грејање – истичу из овог предузећа.

ХАВАРИЈА

ЗА разлику од Београђана, Обреновчани су у понедељак имали велики проблем. Због хаварије на топловодоној мрежи, центар града остао је без грејања.

– Радници су сместа изашли на терен, како би квар санирали до поподневних часова – рекли су из ЈКП „Топловод“ Обреновац.

(ВИДЕО) УРНЕБЕСНО! Ово је најсмешнији гол у историји фудбала!

ИНДИКАТОРИ И У ЗЕМУН ПОЉУ

У ЦИЉУ још бржег откривања места квара на топловодној мрежи, „Беоелектране“ почеле су са додавањем индикатора у цеви, који је зелено-жуте боје. Он је најпре коришћен на грејном подручју Топлане Баново брдо, где су кварови били најучесталији. Исти процес започет је и на подручју котларнице „Енергетика и одржавање“, одакле се топлом водом снабдевају житељи Земун Поља.


РЕКЛАМА
МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ: Они су нас избацили из сале, а ми ћемо њих збацити са власти!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Радуловић се жалио Уставном суду и ВСС

Меркелова Вучићу: Импресионирани смо…

Фолдин: Чешка погрешила када је признала Косово

Енглези гурају Младена Иванића за члана Председништва БиХ

Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
20°
Sun
21°
Mon
16°
Tue
21°
Wed