Pixabay
Друштво Србија

ЗБОГ ДУГА ОД 15.450 ЕВРА ОТЕО ИМ КУЋУ И ИМАЊЕ ОД 800.000Е! Ово је најдрастичнији случај бахатости јавног извршитеља!

Новосадски извршитељ Александар Дуркулић, због дуга од 15.450 евра, узео је породици Ћурчић некретнине вредне 800.000 евра и продао их на лицитацији по три пута мањој цени! Према речима Слободана и Слободанке Ћурчић, Дуркулић им је зграду од осам станова, плац, радионицу и сервис, који су процењени на 93 милиона динара, продао за само 37,4 милиона

Брисел осудио потез Приштине, тражи повлачење одлуке о такси

Ћурчићи кажу да је од тог новца 17,4 милиона динара отишло на наплату њиховог дуга са свим каматама, а преосталих 20 милиона, уместо да им врати, Дуркулић је задржао за себе. Због тога га је Министарство правде разрешило дужности извршитеља све док се овај случај не разреши (погледајте оквир и документ).

Остали без свега

Новосађанка Слободанка Ћурчић каже да су она и њен супруг због алавог извршитеља остали без комплетне имовине коју су стицали више од 40 година.

(УЖИВО) ВУЧИЋ ПОСЛЕ СЕДНИЦЕ САВЕТА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ: Србија неће узвратити истом мером, желимо да останемо поуздан партнер свима!

– Истина је да је мој супруг позајмио 25.450 евра од зеленаша, а у међувремену је успео да врати 10.000 евра. Због преосталих 15.450 повериоци су нас тужили и на пролеће ове године добили извршну пресуду у своју корист. И ништа ту није било спорно док се није појавио извршитељ Александар Дуркулић. Нанео нам је неправду каква се не памти. Нашу комплетну имовину ставио је на добош, иако за тим није било потребе. Након великог притиска, уз полицију, избачени смо из куће и нису нам дали ни једну једину ствар да узмемо. Мој супруг је молио Дуркулића да сачека још мало, уверавао га да ће пронаћи новац, али он није хтео ни да чује. Све што смо мој Слободан и ја стекли за 40 година, он је отео и продао на лицитацији – каже Слободанка Ћурчић и објашњава детаље овог спора:

ШИПТАРИ ХОЋЕ РАТ! ВУЧИЋ САЗВАО САСТАНАК ДРЖАВНОГ ВРХА!

– Узео нам је зграду са осам спратова, плац, радионицу и сервис, иако је дуг могао да наплати од само једне од тих некретнина, на чему је суд и инсистирао. Сва та имовина процењена је на 93 милиона динара, што је негде око 800.000 евра. Међутим, Дуркулић је успео да је прода за само 37,4 милиона, дакле по скоро три пута мањој вредности од процењене. Од те суме, 17,3 милиона је отишло на наплату нашег дуга са све каматама, а преосталих 20 милиона динара, уместо да врати нама, задржао је за себе. Ни динар нисмо добили назад – очајна је наша саговорница.

РЕАГОВАЊЕ БРИСЕЛА ЗБОГ МЕРА ПРИШТИНЕ! Коцијанчич: Радимо на томе, видећемо шта ће се одлучити!

Поднели пријаве

Слободанка Ћурчић каже да је њеном супругу и њој због бахатости извршитеља уништен живот.

– После толиких година морали смо да се одселимо из Новог Сада и одемо да живимо на село, у место Сириг. Поднели смо кривичну пријаву против Александра Дуркулића, обратили смо се Комори извршитеља, као и Министарству правде, али до сада нисмо добили ниједан одговор – истиче Слободанка Ћурчић.

ТАЧИ И ХАРАДИНАЈ РАСПРОДАЈУ СРПСКУ ИМОВИНУ НА КИМ! Отимају нам колевку! Још једна велика провокација Приштине!


Дуркулић: Вратићу им паре кад одблокирају рачуне

Суспендовани извршитељ Александар Дуркулић рекао је јуче за Информер да ће Ћурчићима вратити спорних 20 милиона динара када му доставе број рачуна.
– Те паре су и дан-данас на наменском рачуну на који је легао целокупан новац од продаје имовине и њиме нико нема право да располаже, па чак ни ја. Рачуни Ћурчића су под блокадом и када ми буду рекли на који рачун желе да им се уплати новац, добиће га – каже Дуркулић.

СРБИЈО, СПАСИ НАС, ПРИШТИНА ХОЋЕ СВЕ ДА НАС ПРОТЕРА! Председник Српске листе тражи помоћ Београда због најновијег притиска албанских власти!
Истиче да он није суспендован због ових 20 милиона динара, већ због, како је рекао, оптужби породице Ћурчић да поступак извршења није спровео према закону.
– Суд је пресудио да ни у једном сегменту, кад је у питању случај Ћурчић, нисам повредио закон и надам се сада и да ће ме држава, односно Министарство правде које ме је суспендовало на основу оптужби ове породице, ускоро вратити на посао. Тачно је да сам им кућу са окућницом и помоћним објектима, која је процењена на 800.000 евра, продао за 37 милиона динара, односно 311.000 евра, како бих намирио троје поверилаца за укупно 17 милиона. Тврдим да сам постигао најбољу могућу цену и да ју је Ћурчић сам продавао, не би је продао за више – каже Дуркулић.

РАМУШ ХАРАДИНАЈ: Одлука о повећању такси на робу из централне Србије СТУПА НА СНАГУ ОДМАХ!СРАМОТА! ЕВРОПО, РЕАГУЈ! НЕМА ЧЕКАЊА! Тражи од Приштине да прекине кршење међународног закона!

Министарство: Удаљен са дужности до краја поступка

Због неправилности у раду, Дисциплинска комисија Министарства правде удаљила је са дужности јавног извршитеља Александра Дуркулића до окончања дисциплинског поступка.
– Изречена мера удаљења са дужности у случају јавног извршитеља Александра Дуркулића још увек је на снази до окончања поступка – речено нам је у Министарству правде.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) СРАМОТА! Угљанинов сарадник окачио скандалозну карту! Отцепио Рашку и Војводину

ОВЕ 3 МЕРЕ СУ ШИПТАРИ УСВОЈИЛИ ДАНАС: Детаљи скандалозног повећања такси за српску робу!

(ФОТО) ПОБЕГАО ЗЕМУНАЦ УЧЕСНИК ПУЦЊАВЕ У КОЈОЈ ЈЕ УБИЈЕН ПРИПАДНИК ЦРВЕНИХ БЕРЕТКИ: Љубомир Лазић тешко је рањен у ватреном окршају, изненада пуштен из притвора па збрисао из Црне Горе!

(ВИДЕО) БИБЛИЈСКИ ПОТОП НА БЛИСКОМ ИСТОКУ: Саудијска пустиња се претворила у море, 30 мртвих у стравичној олуји

ОЖИВЕЛА ПОСЛЕ ДВА ДАНА У МРТВАЧНИЦИ: Сигурна је да Исус вратио у живот и да је доживела ЧУДО

(ФОТО) ПОСЛЕ ДАРКОВОГ СЕЛФИЈА ОГЛАСИЛА СЕ КУМА Од њених речи сузе ће вам саме кренути!

ДОДИК ПОРУЧИО: Више волим Србију него БИХ, то је само моје радно место! Путоваћу са српским пасошем!

Извор: Iformer

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
24°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
27°
Sat