pixabay.com
Економија Србија

Завршни радови при крају, Икеа се отвара од четвртка

Регионални директор за развој компаније ,,Икеа" у југоисточној Европи Владислав Лалић рекао је да се завршни радови приводе крају и да ће робна кућа код Бубањ потока бити отворена у четвртак у 10 часова.

Робна кућа запошљава 330 радника, који су већ завршили тренинге, а ,,Икеа“ у Србији запошљава 416 људи, рачунајући и запослене у регионалној канцеларији ове компаније за Југоисточну Европу (Румунија, Хрватска, Србија и Словенија).

У Србији тренутно ради само један добављач за ,,Икеу“, чиме компанија није задовољна, рекао је Лалић гостујући у Дневнику РТС и да у овој фази преговора не може више да каже.

,,Међутим, врло брзо ћемо се огласити по том питању, са неким конкретним резултатима. То није питање месеци, већ се ради о много краћем периоду“, најавио је Лалић.

Он је рекао да компанија жели да добављачи из Србије извозе, производећи за робне куће ове шведске фирме широм света. Простор код Бубањ потока је већ на први поглед значајно већи од робне куће, а Лалић објашњава да је то свесно урађено због нормалног функционисања робне куће и да ,,Икеа“ планира да дугорочне активности буду много веће него сада.

Лалић каже да се ради студија за трговачки центар, површине 40.000 квадратних метара, који би био отворен поред робне куће и да ће том инвестицијом, која вреди више око 60.000.000 евра, бити запослено 400 људи. Говорећи о могућности да ,,Икеа“ отвори другу робну кућу, Лалић је рекао да се ради на аквизицији земљишта између бензинске пумпе ,,Змај“ и београдског аеродрома.

Динамика отварања друге робне куће зависи од резултата пословања прве, у којој очекују више од 2.000.000 посетилаца у првој години пословања.

Биће понуђено и онлајн наручивање, а ,,Икеа“ ће чинити да цене буду што конкурентније, најавио је Лалић.

Извор: Н1

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Стоп за хрватско млеко и месо

Судар код манастира Морача, више повређених

НОВИ УДАР НА СРБЕ: Британци опет спремају „холивудски“ напад!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
27°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri