Фото: zavetnici.rs
Политика Србија

ЗАВЕТНИЦИ: Подржавамо референдум о НАТО у Српској и тражимо одржавање истог и у Србији!

Поводом иницијативе председника Милорада Додика да се у Републици Српској одржи референдум о приступању Босне и Херцеговине НАТО алијанси огласила се политичка организација Српски сабор Заветници. Саопштење преносимо у целости.

Српски сабор Заветници пружа пуну подршку иницијативи председника Милорада Додика да се у Републици Српској одржи референдум о приступању Босне и Херцеговине НАТО савезу.

Имајући у виду све учесталије напоре нелегитимних органа, пре свега Суда БиХ да се Република Српска лиши своје војне имовине и безбедносне самосталности сматрамо да је поменута одлука о референдуму једини могући начин да се спречи покушај насилног увлачења српског ентитета у НАТО пакт.

Најавом референдума Република Српска јасно поручује да не пристаје на политику ултиматума и наметања решења коју спроводи званично Сарајево. Република Српска овом одлуком демонстрира свој пуни демократски капацитет и приврженост поштовању Дејтонског споразума и Устава БиХ као и свест о неопходности заштите виталних националних интереса и одговорност према свом народу.

Референдумом као најдемократскијим обликом народног изјашњавања афирмише се принцип сагласности грађана који је грубо погажен у Црној Гори где је мафијашка власт мимо народне воље увела земљу у западни војни савез.

Сматрамо да је референдум прави одговор и када су у питању притисци које НАТО константно врши на Србију како би се наша држава одрекла своје војне неутралности и сврстала на страну највећег империјалистичког табора данашњице и отвореног непријатеља Руске Федерације.

Уверени смо да би исход таквог референдума који би према свим истраживањима јавног мнења показао да огромна, двотрећинска већина грађана Србије не жели приступање НАТО-у био јак аргумент у рукама државног руководства када су у питању очување политике војне неутралности и јачање српског војно-безбедносног суверенитета.

Подсећамо да су Заветници у оквиру своје анти-НАТО кампање као одговора на усвајање Закона о сарадњи са НАТО пактом међу првима затражили одржавање општенародног референдума о даљем приближавању Србије Западној војној алијанси.

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Јанковић најављује нереде на улицама Србије

Сусрет министара одбране Србије и Мађарске

Нове америчке ракете су поклон за Путина

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat