Screenshot/Facebook/Милица Ђурђевић
Политика Србија

ЗАВЕТНИЦИ ПОДНЕЛИ КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ „ЖЕНА У ЦРНОМ“!

Чланица Председништва Заветника Милица Ђурђевић Стаменковски поднела је Вишем јавном тужилаштву кривичну пријаву против невладине организације "Жене у црном".

Како се наводи у саопштењу, повод за подношење пријаве је перформанс ове организације одржан испред дома Патријаршије Српске православне цркве под називом „Моје тело – моја аутономија“.

Стиже ЈАКО невреме са ОЛУЈНИМ ветром! Вечерас БЕЖИТЕ са улица! Наредних седам дана тотална катастрофа, а ево када СТВАРНО долази ЛЕПО време!

Србија уводи потпуну забрану пушења у затвореном простору: Ево када ће то да стартује

У кривичној пријави се наводи да су овим перформансом припадници НВО „Жене у црном“ извршили елементе кривичног дела „изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости“, као и да су поменути својим радњама извргли руглу верске симболе Српске православне цркве, тако што су приликом извођења перформанса користили свештеничке мантије и кандило са јасном намером исмевања свештеничког позива, ниподаштавања свештеничке службе као и улоге и значаја СПЦ у српском друштву у целини.

Милица Ђурђевић Стаменковски је нагласила да су припадници „Жена у црном“ носећи транспарент са натписом „Црква слави ратне злочинце“ директно оптужили Српску православну цркву за промоцију рата и насиља, стварајући представу у јавности о СПЦ као нелегитимној и друштвено непожељној организацији чије деловање се везује за најтежа кривична дела.

Заветници истичу да су починиоци на тај начин са директним умишљајем изазвали мржњу, нетрпељивост и друге негативне емоције код припадника других конфесија и етничких група према СПЦ.

БОРБЕНА ГОТОВОСТ ВОЈСКЕ И ПОЛИЦИЈЕ ОСТАЈЕ НА СНАЗИ: Србија неће дозволити погром Срба на северу КиМ

И „Хаувеј“ има своју ЦРНУ ЛИСТУ: Американци који су радили у Кини ПОСЛАТИ КУЋИ

„Оправдана је сумња да поменуто може довести до испољавања конкретног насиља и ургожености верских лица као и имовине СПЦ. Узимајући у обзир неоспориву чињеницу да верници СПЦ чине огромну већину грађана Републике Србије починиоци су својим делима и према њима створили атмосферу линча и на тај начин нарушили њихова Уставом загарантована људска права и угрозили њихову општу сигурност“, рекла је она.

Ђурђевићева је нагласила да постоје сви законски услови да Тужилаштво реагује и стане на пут даљем вређању осећања православних верника у Републици Србији.

Подносимо кривичну пријаву против "Жена у црном".

Posted by Милица Ђурђевић on Friday, 31 May 2019

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОТРЕБНИ РАДНИЦИ, а услови су и више него добри: Месечна зарада у овом спрском граду 70.000, а нема ко да ради!

(ВИДЕО) ПРВИ СНИМЦИ ПОТОНУЛОГ БРОДА У БУДИМПЕШТИ: На дубини од 7.5 метара лежи окренут на страну!

БОЖИЈА ПОРУКА: На церемонији примопредаје гром ударио у ратну заставу Косовског одреда

(ФОТО) КРИО 28 КИЛОГРАМА МАРИХУАНЕ ИСПОД СЕДИШТА АУТОМОБИЛА! Хапшење у Пријепољу!

МАЛЕНОГ МАРКА (2) УБИЛА ЈЕ НАТО БОМБА 1999. ГОДИНЕ У ОЧЕВОМ НАРУЧЈУ: Изашао са оцем да прошета, а онда је ПУКЛО! Србијо, не заборави!

Б92

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
31°
Sun
29°
Mon
28°
Tue
28°
Wed