Tanjug
Регион

ЗАВЕРА! Све је више доказа о организованој акцији у Хагу – АДВОКАТ, СТРАЖАРИ И ДОКТОРИ ПОМОГЛИ ПРАЉКУ ДА СЕ УБИЈЕ!

Притворски чувари и судски стражари свесно игнорисали бочицу са отровом коју је Праљак имао код себе! Хитна помоћ каснила, а адвокатица истог часа знала да је попио отров!?

(ВИДЕО) ВАТРЕНИ ОБРАЧУН НА КАРАБУРМИ: У пуцњави испред кладионице младић рањен у обе ноге!

Самоубиство усташког ратног злочинца, генерала Слободана Праљка у судници Хашког трибунала било је детаљно испланирано и у њему су као саучесници највероватније учествовали и његов адвокат и судски чувари!

Ово недвосмислено потврђују четири крунска доказа, која руше сваку помисао на то да је реч о самосталном, спонтаном „перформансу“ Туђмановог генерала пред ТВ камерама.

Ништа није случајно

Као прво, несхватљиво је да нико од чувара у Шевенингену данима и недељама током редовних и ригорозних претреса притвореничких ћелија није уочио бочицу са отровом коју је Праљак месецима крио код себе.

(ВИДЕО) Срби од Руса добијају тенк који је у Сирији био — неуништив

Друго, снимак из суднице показује да двојица судских стражара, који су током изрицања пресуде седели крај Праљка и осталих оптужених, нису ни прстом мрднули, а камоли устали да му отму отров. Њима такође није уопште било сумњиво што је бочица са отровом претходно све време (!?). Исти ти стражари су, иначе, само неколико дана раније хитро скочили на генерала Ратка Младића када се само дигао са столице да гласно негодује због доживотне пресуде.

Трећа чињеница која баца велику сумњу на читав случај јесте и то што је Хитној помоћи требало пуних 40 минута да стигне до суднице од тренутка тровања! Практично је немогуће да усред Холандије у 21. веку њима треба готово сат времена да стигну до зграде у центру Хага. Управо је њихова ‘спорост’ и касно пружање помоћи пресудно утицало да Праљак на крају умре.

Кључни докази да је Праљак имао помагаче!

AP Photo

* Чувари у Шевенингену нису пронашли бочицу с отровом
* Судски стражари мирно гледали како Праљак испија отров
* Хитној помоћи требало 40 минута да стигне до суда
* Праљкова адвокатица одмах викнула да је попио отров

(ВИДЕО) МИСТЕРИЈА УКЛЕТЕ ГРОБНИЦЕ: Ко год је овде ушао, умро би веома брзо, а тек после неколико деценија се сазнала права истина

Коначно, више је него сумњива реакција Праљкове адвокатице Наташе Фаво Ивановић, која је на питање шокираног председавајућег судије Кармела Ађијуса шта се то управо десило, истог тренутка као из топа викнула: ‘Попио је отров, попио је отров!’ Намеће се питање како је Ивановићева могла са таквом сигурношћу да зна да је то отров ако претходно није била упозната с Праљковим суицидалним планом?! Њено касније објашњење звучало је крајње неуверљиво:

„Ја сам то рекла јер ми се учинило да је он то рекао. Ја сам пренела судијама шта је он рекао како би се одмах реаговало, али ја сад стварно не могу да вам потврдим да ли је он заиста то тако рекао или се то мени тако учинило“, испричала је Ивановићева, премда се на аудио-снимку из суднице јасно чује да је покојни Праљак рекао да је попио отров десетак секунди после адвокатице!?

У међувремену, покренута је истрага о свим детаљима овог јавног самоубиства, а тело Слободана Праљка послато је на обдукцију. Њени резултати требало би да буду познати до понедељка.

ТАЈНИ ДОКУМЕНТИ ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ ОТКРИВАЈУ: Борцима су одсецали руке, а најгори злочин кажњавао се бацањем са зграде

Очигледни помагачи

Коментаришући све што се догодило, хрватски токсиколог Фрањо Плавишић оценио је да је „најзаслужнија“ за смрт хрватског официра закаснела лекарска интервенција.

– Брзина је кључна у спасавању отроване особе, посебно ако се не зна о којем отрову се ради. Могућности Хитне помоћи су ограничене, зато је важно да пацијент што пре стигне у болницу, где ће му се организам очистити од отрова. Овде се вероватно ради о закаснелој лекарској интервенцији… – наводи Плавишић.

Адвокат Светозар Вујачић каже за Информер да је очигледно да је Праљак имао помагаче и да му је неко дотурио отров.

СКАНДАЛ: Америчка ТВ Н1 напала француског хуманитарца који помаже Србима на КиМ

– То је могла да учини само родбина, браниоци или затворско особље. Ако се буде радила истрага, у та три правца треба гледати – закључује Вујачић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СВИРЕП ЗЛОЧИН КОД СРЕМСКЕ МИТРОВИЦЕ: Проститутка удавила тетку због новца

КИМ ХОЋЕ ДА ПРЕГОВАРА, АЛИ ИМА ЈЕДАН УСЛОВ: Ево шта тражи лидер Северне Кореје

ЕВО ОДАКЛЕ БАКИРУ НОВАЦ ЗА АНТИСРПСКУ ПРОПАГАНДУ: Од којих средстава је финансирао одлазак бошњачких удружења у Хаг?

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
31°
Sun
29°
Mon
27°
Tue
27°
Wed