Друштво Србија

ЗАТВОР ЗА „ДРВОСЕЧЕ“ С КОШУТЊАКА! Инспекција извршила увиђај, ВИШЕ ИМ НЕЋЕ ПАСТИ НА ПАМЕТ ДА УБИЈАЈУ ШУМУ!

Чуварска служба ЈП "Србијашуме" и инспекцијске службе Министарства пољопривреде извршиле су увиђај на Кошутњаку, где је у понедељак младић секиром посекао дрво, и заједно са полицијом се ради на утврђивању идентитета починиоца и процесуирању особа које су учествовале у томе.

Директор Управе за шуме Министарства пољопривреде Саша Стаматовић каже да је по пријави грађана чуварска служба ЈП „Србијашуме“ која је, каже, непрекидно на терену претходна три дана заједно са инспекцијским службама, извршлила увиђај и да је утврђено да је посечено једно стабло и да се наставља интензивна контрола свих излетишта која су под надлежношћу Србијашума.

НОВИНАР ПОБЕСНЕО: Не могу српски медији да извештавају о држави Косово!

Уколико се утврди да је посечено више од једног кубика дрвета, каже Стаматовић, у питању је кривично дело за које је предвиђена и затворска казна.

– Инспекција ће одлучити о томе да ли је реч о прекршају или кривичном делу а могуће је по више основа писати пријаву јер се ради о заштићеном природном добру. Уколико је кривично дело, запрећене су заворске казне обзиром да се ради о заштићеном природном добру – каже Стаматовић за Танјуг.

РАТНИ ЗЛОЧИНАЦ МИЛО: Тражио да НАТО бомбардује децу у Муринама!

Да је у питању прекршај, писала би се пријава и казна би била 100 хиљада динара, а како појашњава, обзиром да је највероватније посечено више од једног кубика дрвета, што ће утврдити надлежне службе, постоје индиције да се ради о кривичном делу.

Каже да у Србији ових дана нису забележени овакви случајеви и да нема пријављених пожара у шумама те да је стање под контролом.

ДАЧИЋ БРУТАЛНО ОДГОВОРИО УСТАШИ ПЛЕНКОВИЋУ: Нисмо исти – МИ НИСМО БИЛИ НА СТРАНИ ХИТЛЕРА!

Надлежне инспекцијске службе Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, чуварска служба ЈП „Србијашума“, припадници МУП-а и комуналне инспекције су током контрола шумских подручја на којима грађани бораве током првомајских празника извршиле увиђај и на подручју Кошутњака где је пријављена незаконита сеча стабала.

– Захваљујући пријави грађана и медијима спречено је даље уништавање важних шумских подручја – наводи се у саопштењу министартва пољопривреде.

(ВИДЕО) ЗАШТО ЈЕ КИМОВА ПОНУДА ЗЛАТА ВРЕДНА: Нови подаци шокирали јавност о стању севернокорејских нуклеарних постројења!

Министарство је позвало грађане да све сличне случајеве пријаве надлежним службама како би спречили такве и сличне примере понашања неодговорних појединаца.

Министар заштите животне средине Горан Триван изјавио је данас да ће то министарство предложити да се подигну кривичне пријаве против младића који су у понедељак секли стабло у шуми на Кошутњаку.

Триван је рекао Тањугу да су надлежне инспекцијске службе ЈП ““Србијашуме““, након објављивања снимка о инциденту, изашле на лице места и утврдиле да је посечено једно стабло.

ОНИ МОРАЛИШУ: Исмевају жртве инцеста, туку се за бурек и шмрчу “бело”!

– Извештај инспекције биће прослеђен надлежним органима, а Министарство ће у четвртак иницирати да се против неодговорних лица подигну крвичне пријаве – рекао је Триван.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДОДИК: Срби били велики страдалници, нека живе Српска и Србија!

БЕОГРАЂАНКА ЈЕ РЕНОВИРАЛА СТАН И ПРОНАШЛА КУТИЈУ: Оно што је било у њој ПРОМЕНИЛО ЈОЈ ЈЕ ЖИВОТ!

СТРИЦ НЕЋЕ НИ ДА ЧУЈЕ ЗА КИЈУ: Породица Коцкар НЕ ЖЕЛИ стјуардесу на сахрани њеног оца

Наталија Поклонска: Ево зашто ме се боје

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
11°
23°
Wed
25°
Thu
26°
Fri
22°
Sat