Pixabay
Европа Свет

Зашто су немачки и аустријски медији јуче имали исти наслов о Србији

Велики број аустријских и немачких медија пренео је реаговање министра одбране Србије Александра Вулина да, „ако је Косово кључно за ЕУ, треба да кренемо својим путем“, те из министрове изјаве извели закључак да Србија размишља о напуштању европског пута.

Бечки дневник „Пресе“ о томе пише под насловом „Србија размишља о промени политике и окретању од ЕУ“, а немачки „Цајт“ је текст насловио готово идентично са „Србија размишља о одустајању од приступања ЕУ“, као и многи други аустријски и немачки медији, који су пренели да Вулин не сматра помирење са Косовом могућим и да Србија разматра одустајање од својих планова за приступање Унији.

Биљана је на трафици оставила пасош, сат и златно прстење. Изговорила је 5 речи и нестала. Од тада је прошло 902 дана, а њен случај није једини

Аустријски и немачки медији подсећају да је Европска комисија Србији ставила као могућност приступање Унији до 2025, ако нормализује односе са Приштином.

Био је највећи херој Србије, па преко ноћи постао најомраженији преварант: Тражили смо га у родном месту и сазнали где је и шта ради данас

„Ако је за ЕУ кључно решење косовског проблема, проблема на чијем настанку је активно учествовала Унија, онда је време да размислимо о промени приоритета у нашој спољној политици“, преносе се речи Вулина.

Медији подсећају да су се прошле недеље француски председник Емануел Макрон и немачка канцеларка Ангела Меркел на Самиту ЕУ—Западни Балкан у Софији изјаснили против 2025. као приступног датума.

ОВА ЕВРОПСКА ЗЕМЉА СЕ СПРЕМА ЗА РАТ: На адресе 4,8 милиона домаћинстава стигли леци с упутствима за преживљавање МОРАМО БИТИ СПРЕМНИ

Такође се подсећа да ЕУ као најважнији услов у приступном процесу Србије захтева нормализацију односа са „Косовом, где данас живе готово само Албанци“.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) КАМЕРА СНИМИЛА ЈЕЗИВУ НЕСРЕЋУ: Падобранци се сударили у ваздуху, није им било спаса

„Међутим, српски националисти од 19. века Косово сматрају српском покрајином и не признају независност. Решење проблема није на видику“, констатује „Цајт“.

ВРАЋАЈУ СРБЕ И СКИДАЈУ ИМ ТАБЛИЦЕ: Ако сте кренули на пут и имате овај папир, ЧЕКА ВАС НЕПРИЈАТНО ИЗНЕНАЂЕЊЕ НА ГРАНИЦИ!

Лист наводи и да је утицајна Српска православна црква недавно упозорила политичко руководство под председником Вучићем да би одустајање од „срца Србије“, односно Косова, била „велеиздаја“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДОДИК: Јасеновац се мора окарактерисати КАО ГЕНОЦИД НА МЕЂУНАРОДНОМ НИВОУ

(ВИДЕО) РАДНИЦИ ЕПС УЗЕЛИ МИТО У КАФАНИ! Погледајте како броји паре за столом! ДОШЛИ ДА ОЧИТАЈУ БРОЈИЛО, ПА ОД ВЛАСНИКА УЗЕЛИ 420 ЕВРА

(ВИДЕО) А СВИ СУ МУ СЕ ТАДА СМЕЈАЛИ: Како је легендарни Чкаља давне 1971. године предвидео пропаст српског фудбала

ВУЧИЋ: Србија неће мењати спољну политику – АКО ХОЋЕ ДРУГАЧИЈЕ МОРАЋЕ ДА МЕ СКЛОНЕ!

Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
28°
Fri
17°
Sat
19°
Sun
19°
Mon