Youtube
Регион

ЗАСТАВА ЦРНЕ ГОРЕ СИМБОЛИЗУЈЕ КРВ, А ЈОШ ЈЕ НА ЊОЈ И ПТИЧУРИНА: Бошњачко-америчка национална асоцијација УДАРИЛА НА МИЛОГОРЦЕ!

Муслимани једном руком на Милов грб стављају полумесец, а другом му цепају заставу

ДИРЉИВО: Стефан Стаменковски се опростио од професора Борислава Пелевића

Из Бошњачко-америчке националне асоцијације (БАНА) саопштили су да су државни симболи Црне Горе за њих проблематични. Како су навели, не знају коме још треба „застава боје крви и птичурина грабљивица са крстовима у канџама, које показују плен, отимање“.

БОШКО ЋУТИ: Ђиласов савез би да Србију претвори у америчку колонију

– Бошњачко-америчка национална асоцијација од почетка октобра текуће године прати иступе премијера Владе Црне Горе Душка Марковића и министра културе Александра Богдановића везано за Предлог измена и допуна закона о државним симболима и Дану државности, те напослетку изјаве посланика БС Ервина Ибрахимовића и посланика ДПС-а и председника Уставног одбора Миодрага Вуковића – саопштено је из Бошњачко-америчке националне асоцијације.

Додали су да се поменутим законом утврђују обавезе према државним симболима, химни и застави, те високе новчане казне за њихово непоштовање.

(ЈЕЗИВИ СНИМАК) СМРТ УЖИВО! Тинејџер намерно прегазио школског друга! КАДА ГА ЈЕ ВИДЕО, САМО ЈЕ ДОДАО ГАС!

– Бошњачко-америчка национална асоцијација не види проблем у закону, који у различитим формулацијама постоји у свим озбиљним државама, али видимо проблем у симболима – химни, застави и грбу Црне Горе. Влада, али и комплетно руководство Црне Горе, мора осигурати амбијент да се у држави поштује поменути закон, али не из страха од високих казни ионако социјално опустошених грађана, који могу бити кажњени, већ из поштовања према симболима који симболизују и презентирају државу – пише у саопштењу.

Како су оценили, владајући режим који предлаже, намеће и усваја симболе и законе и те како има удела у томе.

– Зато морају прихватити одговорност за све видове непоштовања према симболима. Неприхватљиво је да се од стране државних званичника на сва звона удара и прича о мулти-култи и грађанској Црној Гори, док симболи државе сведоче супротно, односно да је Црна Гора само држава црногорског етноса правосланог светоназора. Зато јесте неприхватљива тврдња посланика ДПС и председника Уставног одбора Миодрага Вуковића, који за актуелну заставу тврди, цитирамо, да то нису верски симболи, него су симболи старе, хиљадугодишње Црне Горе.

ДАРКА ЛАЗИЋА ПОРЕД РОДИТЕЉА И АНЕ СЕВИЋ МОЖЕ ДА ВИДИ ЈОШ ЈЕДНА ОСОБА: Ево шта су лекари открили најближима

– Они су, да тако кажем, грађански симболи – крај цитата.

Овде се намеће питање: о којој Црној Гори говори господин Вуковић? О овој у садашњим границима сигурно не говори – сматрају у Бошњачко-америчкој националној асоцијацији.

Истакли су да је мање-више познато докле су досезале границе Црне Горе пре хиљаду година.

КОМШИЈЕ ОТКРИВАЈУ ШТА ЈЕ ПРЕТХОДИЛО СТРАВИЧНОМ НАПАДУ НА ДЕВОЈЧИЦУ: Манијак из трамваја причао са врапцима, нудио пролазницима доларе, па разлупао аутобуску станицу!

– Питамо: шта је са Бошњацима (дакако и другим етносима у ЦГ), који територијално нису били у тим границима Црне Горе о којима говори господин Вуковић? Како год, данас су нове државне границе, док Бошњаци и други етноси постоје у Уставу Црне Горе, онда зашто би као такви који постоје, и уставна су категорија, били можда само монета за поткусуривање пред међународним институцијама?! Господа у власти, односно парламент, Влада, Уставни одбор, па и радна група за изборни закон, морају знати, ради хармоније у држави, да не сме бити било какве сметње за промену симбола и то Уставом утврдити без „дирања у срж државе“! С друге стране, предложеним законом, са ниским или високим казнама, свеједно, могу постићи циљ застрашивања грађана, али не могу им наметнути да поштују или, пак, прихвате и заволе такве државне симболе – наводи се у саопштењу БАНА.

Како су истакли, до сада је било тако, а биће и у будућности, све док власт не схвати да треба радити за интересе свих грађана, независно од верске и етничке припадности.

(ВИДЕО) ПОГЛЕДАЈТЕ ТРЕНУТАК ХАПШЕЊА МАНИЈАКА ИЗ ТРАМВАЈА!

– Зато смо изричити да је такође неистинита тврдња министра културе Александра Богдановића који каже, цитирамо наводе из медија: „Дефинисањем садржаја и форми државних симбола означују се доминантни и аутентични мотиви који су свим становницима Црне Горе једнако препознатљиви и једнако не угрожавају њихова национална или религијска осећања“.

Тврдимо: постојећи државни симболи угрожавају и вређају национална и верска осећања бошњачког народа – поручили су из Бошњачко-америчке националне асоцијације.

Како су нагласили, посебно се мора узети у обзир да су Бошњаци аутохтони народ у Црној Гори.

ЗЛОЧИНАЧКИ ПЛАН НЕОУСТАШКЕ ВЛАСТИ У ЗАГРЕБУ! Хрвати мигранте тајно пребацују у Србију! ПРЕ ТОГА ИХ ПРЕТУКУ И ОПЉАЧКАЈУ!

– Бошњачко-америчка национална асоцијација, чији чланови потичу из свих градова Санџака у Црној Гори, и чије породице живе широм Црне Горе, не прихватају постојеће симболе. Не знамо коме још треба застава боје крви и птичурина грабљивица са крстовима у канџама које показују плен, отимање; од кога и коме?! Црногорски етнос може да је има за своју, али не и држава Црна Гора, управо због те своје мултинационалне, мултикултурне и мултиверске различитости! Ако званичници то нон-стоп истичу, онда су дужни да то покажу и на државним симболима – истакли су из Бошњачко-америчке националне асоцијације.

ЛЕКАРИ ДОНЕЛИ ОДЛУКУ: Дарку Лазићу мора да се угради вештачки кук


Да не буде као кухињски столњак

Из Бошњачко-америчке националне асоцијације су истакли да медитеранску Црну Гору красе лепа морска обала, ледничка језера, реке, високе планине и различитости етноса, духовни мозаик који треба да буде разлог више за сарадњу и успех, а не за спотицање.
– У овом контексту, када је реч о симболима, они не треба да личе на кухињски столњак, већ треба да буду у ведрој светлоплавој боји, или пак у модрој боји мора и река, која ће се разливати на платну са контурама државних граница, како пише у Уставу. Такву Црну Гору са новим симболима подржавамо на путу ка Европској унији, у свет демократских развијених држава – поручили су из Бошњачко-америчке националне асоцијације.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

УЗБУНА ЗБОГ ЛАВИНЕ МИГРАНАТА: Матис одобрио слање војника на границу САД и Мексика

У гаражи пронађен лав!

ЛАНЧАНИ СУДАР НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Повређена жена одмах пребачена у Ургентни центар

ЖРЕБ ЗА МАСТЕРС У ПАРИЗУ! Ово је Новаков пут до броја 1, погледајте где га чекају Федерер и Надал!

ВЛАДИМИР ПУТИН ЗАПРЕТИО ИЗ КРЕМЉА: Уништићу Европу због америчких нуклеарних ракета!

ГОРЕ БАРАКЕ У КОЈИМА ЈЕ 50 ПЛИНСКИХ БОЦА: Ватрогасци се боре са ватреном стихијом НА НОВОМ БЕОГРАДУ!

РАТ НА УЛИЦАМА ТРАЈЕ, АЛИ ОВО ЈЕ ШОКИРАЛО СВЕ Вођа Кавачког клана на невероватан начин преварио Шкаљараце!

(ВИДЕО) НАТО ТРОЗУБАЦ ПРЕТИ РУСИЈИ: На границу са Норвешком стигло 50.000 војника, АЛИ ВЕЛИКУ ВОЈСКУ ПРАТИЛИ СУ И ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМИ!

Извор: Fakti

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue