Извор: youtube.com
Регион

Заплена оружја након претњи шиптарских терориста

Такозвана ''Косовска полиција" запленила је велику количину тешког наоружања и војне опреме недалеко од Глоговца, недуго пошто је фантомска Национална ослободилачка армија, путем интернета, запретила нападима уколико Албанци у Македонији, због пресуда "кумановској групи", не напусте државне институције. За сада, нема информација да ли су та два догађаја повезана.

Тешки митраљези, минобацачи, радио-станице и велика количина муниције пронађени су сакривени недалеко од села Врбовац код Витине, потврдила је такозвана косовска полиција, чију су акцију надгледали представници међународних мисија на Косову.

Пронађено наоружање је у прилично лошем стању, па се претпоставља да је недалеко од македонске границе закопано још од сукоба у тој држави 2001. године.

Такозвана косовска полиција покренула је истрагу, наводећи да, током претходних контрола, на месту на којем је наоружање пронађено није било никаквих трагова оружја.

Акција сепаратистичке косовске полиције уследила је свега неколико сати пошто је Национална ослободилачка армија, која је расформирана после рата у Македонији, путем интернета запретила нападима уколико сви Албанци у року од три дана не напусте македонске институције.

Ова претња је уследила после пресуда припадницима „кумановске групе“, које је суд у Скопљу осудио на доживотне казне и казне затвора у трајању од 12 до 40 година.

Међу припадницима те групе је и неколико Албанаца са Косова, бивших припадника ОВК.

Након ове претње, македонска полиција предузела је „мере како би се очували мир и стабилност“.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Држава организује повољне курсеве за преквалификацију у ИТ сектор

Столтенберг: Без НАТО база у Црној Гори, осим ако…

Агенти ФБИ-ја стигли у Албанију, почиње „лов на крупне рибе“

Оставите коментар