Србија

Запаљен аутомобил Оливера Ивановића

Косовска Митровица - Ауто марке "Пасат" лидера ГИ "Србија, демократија, правда", запаљен је рано јутрос, око четири сата. Информацију су потврдили сам Оливер Ивановић и заменик командира Косовске полиције за регион Север, Бесим Хоти.

Возило је било паркирано у Улици „Лоле Рибара“, испред апотеке „Лакетић“. Верује се да је пожар подметнут, а случај је окарактерисан као подметање пожара и изазивање опште опасности. Ивановић каже да нема непријатеље и да се не бави неказонитим пословима, али да има политичке неистомишљенике, те да градске власти, морају, како каже, да се дистанцирају од серије инцидената.

„Полиција је регистровала случај око 04:01. Након позива који смо добили у вези са пожаром на аутомобилу. У питању је возило марке ‘Пасат’, за које се верује да у власништву Оливера Ивановића. Претпостављамо за сада да је пожар подметнут,“ рекао је у изјави за КоССев Хоти.

Додао је такође да су починиоци, за сада, непознати, али и да Косовска полиција ради на њиховом откривању, као и на откривању мотива, додао је Хоти.

Да му је аутомобил запаљен Ивановића су полицајци обавестили јутрос око 4 сата. Ивановић тврди да је хауба од аутомобила била отворена и да је ауто горео са предње стране.

„Немам никакав лични сукоб ни са ким. Немам никакав нелегални бизнис, немам ништа што би ме довело у сукоб са људима, једино што може да се деси јесте то да имам политичке неистомишљенике, али то не сме да буде разлог за овако нешто,“ рекао је Ивановић за КоССев.

„Оно што локалне власти морају да ураде, јесте да се јасно дистанцирају од овога, јер овај град и грађани не заслужују овако нешто. После 18 година заслужујемо да имамо миран живот, миран развој и да водимо рачуна о својој деци у једној потпуно мирној атмосфери, а не да бринемо о безбедности после оволико година,“ додао је.

На питање ко су му политички неистомишљеници, Ивановић каже:

„Не бих хтео о томе. Знају они, препознаће се сигурно.“

Ово је други пут да се уништава аутомобил који вози Оливер Ивановић. Под службени „Ауди“, 2005. године подметнута је бомба, а аутомобил се налазио испред зграде у којој је живео. Против Ивановића се тренутно води поновљени судски процес у вези са наводним ратним злочином. У притвору је претходно провео више од две године, а Ивановић све време тврди да се ради о монтираном политичком процесу.

Извор: КоССев

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Компанија Веслија Кларка ипак није успела да преузме косовски угаљ

Ружић о Косову: Доста митоманије!

Вучић примио новог белоруског амбасадора – ево шта му је рекао

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
22°
Mon
22°
Tue
22°
Wed
21°
Thu