Printscreen
Србија Хроника

Запалио супругу речима ”горећеш у паклу”

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на 10 година затвора Радана Урошевића (54) јер је пре две године, због љубоморе, супругу (47) полио бензином и запалио је уз речи “ја ћу отићи у затвор а ти ћеш горети у паклу”, објављено је данас на сајту т

ОПРЕЗ! ОД ПОНЕДЕЉКА – У ЗАТВОР ЗА БРЗУ ВОЖЊУ, ПРЕТИЦАЊЕ НА ПУНОЈ као и за…

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на 10 година затвора Радана Урошевића (54) јер је пре две године, због љубоморе, супругу (47) полио бензином и запалио је уз речи “ја ћу отићи у затвор а ти ћеш горети у паклу”, објављено је данас на сајту тог суда.

 Овом пресудом потврђена је одлука Вишег суда у Београду којом је Урошевић осуђен јер је на свиреп начин покушао да убије жену, односно због извршења кривичног дела тешко убиство у покушају.

Његова жртва је ради остваривања свог имовинско – правног захтева упућена на парницу.

КРВОЛОЧНИ ШИПТАР ЛУЂИ НЕГО ИКАД! Тачи прети: Побићемо све српске војнике!

Како се наводи у пресуди, током ноћи између 17. и 18. јануара 2015. године, након свађе између супеужника и физичког насртаја, жена напустила стан у ком је живела са Урошевићем и отишла до стана у којем јој живе деца, у намери да побегне и избегне даљи сукоб.

За то време Урошевић је отишао до оближње бензинске пумпе и купио бензин у већој флаши воде, дошао тог стана, звонио, лупао а када му је жена отворила након краће расправе полио ју је бензином.

“На њено питање „Шта то радиш човече?” одговорио „Ја ћу отићи у затвор, а ти ћеш горети у паклу!“, након чега је упаљачем упалио бензин којим је полио супругу”, наводи суд.

(ВИДЕО) ПОДГОРИЦА ПОД БЛОКАДОМ: Убијени Шаковић и Јовановић, убица у бекству

У пресуди је закључено да је пламен захватио тело жене која је задобила тешке телесне повреде опасне по живот, услед чега је трпела болове најјачег интензитета, “у рангу неподношљивих”.

Смрт је спречена јер је комшија угасио ватру са њеног тела и правовременим и адекватним медицинским збрињавањем, док је окривљени користећи пометњу побегао са лица места, наводи се у пресуди.

По налажењу Апелационог суда, у делу одлуке о кривичној санкцији, првостепени суд је приликом одлучивања о врсти и висини кривичне санкције правилно ценио све околности.

Тако је, као олакшавајуће околности за Урошевића узео у обзир његов ранији живот и чињеницу да је кривично дело извршио у стању урачунљивости која је била смањена, али не битно.

(ВИДЕО) КОМАНДАНТ ОДБРАНЕ КОШАРА ОТКРИВА: Ево зашто је НАТО баш на Кошарама покушао копнену офанзиву!

Од отежавајућих околности ценио је побуде због којих је извршио кривично дело, односно због љубоморе, као и да је приликом вршења кривичног дела показао упорност и решеност да дело изврши, иако се жена склонила од њега у други стан.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЊЕНА БРУТАЛНОСТ ЈЕ ЗГРОЗИЛА СРБИЈУ: Таксисти пуцала у потиљак па кренула у крвави поход! ЗЛОГЛАСНА ОЛИВЕРА УСКОРО НА СЛОБОДИ

СУРОВИ РАТ ЦРНОГОРСКИХ КЛАНОВА: Ослобођен за убиство навијача Црвене звезде па разнет у стравичној експлозији

ОПРЕЗ! ОД ПОНЕДЕЉКА – У ЗАТВОР ЗА БРЗУ ВОЖЊУ, ПРЕТИЦАЊЕ НА ПУНОЈ као и за…

До ивице рата: Који је следећи корак у заоштравању Запада против Русије

Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
22°
Wed
21°
Thu
20°
Fri
23°
Sat