Фото: илустрација
Хроника

Запалили кућу да уђу у ријалити!

Кривична пријава против Војкана Радојковића (53) из Горњег Крупца јер је сам подметнуо пожар у кући, надајући се да ће се неко сажалити на његову породицу. Полицији је одмах било сумњиво што ствари из куће нису изгореле.
Фото: Илустрација

ВОЈКАН Радојковић (53) из Горњег Крупца, његова невенчана супруга Радмила Живковић (65) и њен син Мирко Мијатовић (26) већ 12 дана немају кров над главом. У пожару 23. јуна изгорела им је стара кућа, али ова наизглед тужна прича има потпуно другачију позадину, јер полиција сумња да је управо Војкан подметнуо пожар.

Наиме, Оперативним радом инспектори су утврдили да је брачни пар планирао да изазове сажаљење јавности. Њихова замисао је била да им нову кућу изграде донатори или да западну за око телевизијском ријалитију „С Тамаром у акцији“.

Из извора блиских полицији и Основном јавном тужилаштву у Алексинцу, сазнали смо да је против Војкана Радојковића поднета кривична пријава због лажног пријављивања Н. Н. лица за изазивање опште опасности.

– Клупко преваре се одмотало када је полиција утврдила да је због свађе око девојке, мештанин Горњег Крупца Горан Војиновић, претио Војкану – испричао нам је извор близак истрази. – Рекао је да ће му запалити кућу ако Војканов пасторак Мирко не остави на миру његову рођаку Тању.

То је Војкану, по налазима истражних органа, дало идеју да подметне пожар у своју стару кућу. Планирао је да за то оптужи некога и затим нађе некога да му помогне. Ипак, полицији је одмах било сумњиво што ствари из куће нису изгореле.

– Саслушавањем Војкана Радојковића и чланова његове породице, утврђено је да су они сами подметнули пожар – рекао нам је извор близак истрази. – Војкан је то признао у полицији 26. јуна и због тога је против њега поднета кривична пријава.

На крају после свега Војкан, Радмила и Мирко спавају на отвореном, испод јабуке, недалеко од потока у засеоку Селиште, у Горњем Крупцу код Алексинца. Без обзира на истрагу и кривичне пријаве они се и даље држе своје приче.

– Све нам је изгорело за мање од два часа – каже Радојковић. – Не знам шта је изазвало ватру. Пожар је избио у ходнику куће, пола часа после поноћи 23. јуна. Изгорео је кров, све је уништено. Ради се о старој кући изграђеној још 1938. године. Зидови су били од сламе, дрвета и земље. Ватра се брзо ширила. Дошли су ватрогасци из Ниша, после неколико сати су угасили пожар, али у кући више не можемо да живимо. Сада смо буквално на отвореном, испод дрвета и цираде.

Војканова невенчана супруга са сузама у очима показује у каквим условима живе.

– Када пада киша сакријемо се испод дрвета, сакупимо се испод ових најлона и цирада – каже Радмила Живковић. – Шта ћемо да радимо када буде хладније? Од Центра за социјални рад у Алексинцу смо добили 8.000 динара за месец дана, то је комплетна помоћ. То нам није довољно ни за седам дана. Ваљда има још добрих људи који ће нам помоћи. Немамо ни за храну, ни за лекове. Прикупимо понешто из баште за два оброка дневно. Обично имамо само кромпир који спремимо на ватри, у овом старом тигању који смо нашли.

Војкан нам на крају каже да је „гледао на телевизији како људима граде куће, помажу на разне начине“.

– Ваљда ће и нама неко изаћи у сусрет, да не останемо до зиме испод јабуке – поручује Радојковић.

РАДИ ЗА НАДНИЦУ

ОСУМЊИЧЕНИ Војкан каже да када је могао, помагао је свима, сада не може ни себи.

– Идем да радим за надницу свакоме коме је потребан физички радник – рекао је Радојковић. – Ја и мој пасторак Мирко не бирамо посао, иако је он недавно повређен ножем у тучи и још се није опоравио. Најтеже ми је када немамо новац ни за лекове, а сви смо болесни. Свака помоћ нам је добродошла.

 

Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
20°
Fri