Printscreen
Аналитика

Западна „офанзива“ на Додика — у игру се уводи и НАТО

Читаву о причу о НАТО вежбама на територији РС треба да ставимо у контекст који је повезан са идејом по којој је крајњи циљ Америке да у потпуности загосподари овим простором, а то би се десило када би БиХ постала део овог војног савеза. Додик је ту једина сметња, а ово је још једна вид притиска у изборној години БиХ.

Информације да би НАТО вежбе могле ускоро да се одрже на планини Мањачи или Гламочу, односно на територији Републике Српске, опет су заталасале крхку ситуацију у Босни и Херцеговини.

ОВО СЕ НИКАД НИЈЕ ДОГОДИЛО Сале објавио списак играча какав ЈОШ НИЈЕ ВИЂЕН у српској кошарци!

У априлу ове године западна војна алијанса званично је саопштила да ће вежбе бити одржане баш на овом потезу, на шта је реаговао председник РС Милорад Додик речима да „НАТО не може да одржи војну вежбу на полигону на планини Мањачи, јер је противна интересима РС и њеног народа, као и да је у овом случају потребно поштовати одлуке РС о војној неутралности“.

НИСУ СРБИ, АЛИ СУ СВИ ДО ЈЕДНОГ ГИНУЛИ ЗА СРБИЈУ!

Поред Мањаче и Гламоча, последњих дана се спекулише да би НАТО вежбе могле да се одрже у Тузли. Много је још непознаница, али све то подиже и политичке тензије.

Може ли РС да спречи одржавање вежбе уколико се испостави да НАТО заиста планира акцију у овом ентитету?

Др Јелена Вукоичић подсећа да је ово изборна година у БиХ и да Америка и НАТО на све начине желе да дискредитују Додика али и угрозе интересе РС.

ХРВАТИ И БОШЊАЦИ ЋЕ САХРАНИТИ БИХ, А НЕ ДОДИК: И Запад дигао руке, укапирао да НЕМА СПАСА НЕМОГУЋОЈ ДРЖАВИ!

„Оно што видимо је да притисци на РС и Милорада Додика константно расту. Доказ за то су саме изјаве западних амбасадора у БиХ и високог представника у БиХ Валентина Инцка. Притисци нису ништа ново, али никад нису били овако велики као у овој изборној години, и мени се чини да је Запад, са Америком на челу, одлучан да не дозволи још једну Додикову победу“, наводи наша саговорница.

Читаву ову причу о НАТО вежбама треба да ставимо у контекст који је повезан са идејом по којој је крајњи циљ Америке да у потпуности загосподари овим простором, а то би се десило када би и БиХ постала део западног војног савеза.

НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ ШТА ЈЕ ОВАЈ ЧОВЕК УРАДИО: Киднаповала га два мушкарца пред женом, вратио се после два дана и открио истину

„Ми смо више пута имали изјаве бошњачких политичара, али и званичника НАТО-а да они сматрају да БИХ треба брже да напредује на путу евроатлантских интеграција. А и стално се провлачи та теза да се БиХ налази на путу ка НАТО-у. Чак смо недавно чули и да ентитети немају право да одлучују о итеграцијама кад је реч о НАТО-у, због чега се стиче утисак да се упорно игнорише оно што је РС више пута истакла, да не жели да буде у НАТО-у“, наводи она.

У том контексту наша саговорница види и обнављање идеје да НАТО одржи вежбу на простору РС како би изазвали што већу нестабилност у РС и можда успели да изведу неку „обојену револуцију“ која би спречила опстанак Додикове опције на власти, посебно ако буде део власти у Сарајеву јер им је он највећа препрека на путу у НАТО.

СЕПАРАТИСТА ВЕСЕЛИНОВИЋ УДАРИО НА СРБИЈУ И СРПСКУ: Ко год је хтео под србијанску шајкачу, нај*** је

Српска има могућност да спречи одржавање тих вежби јер може да не дâ сагласност за њихово одржавање, по међународном праву, али то до краја није дефинисано јер је Председништво БиХ командант Оружаних снага БиХ. Другим речима, ингеренције јесу на нивоу Сарајева, али вежба не може да се спроведе без одобрења ентитета.

У априлу ове године, кад је ово питање потегнуто, било је речи да ће НАТО током вежби користити и муницију са осиромашеним уранијумом на полигонима. Међутим, у том делу живи више од 30.000 људи који би могли да буду угрожени. У контексту НАТО вежби било је речи и да се користи аеродром у Маховљани, који је удаљен двадесетак километра од Бањалуке.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

КОНКУРС КОЈЕМ СЕ СМЕЈЕ ЦЕЛА ЦРНА ГОРА: ОВЕ РАДОВЕ ШАЉИТЕ МИНИСТАРСТВУ ОДБРАНЕ!

ШТА САД СМЕРАЈУ: ФЕЈСБУК ТРАЖИ ВАШЕ ГОЛЕ ФОТОГРАФИЈЕ!

ОРБАН НАЈОТВОРЕНИЈЕ ДО САДА! Спрема се нови мигранатски талас, Сорош хоће да уништи стари континент!

(ВИДЕО) ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ: НАСА пронашла доказ за постојање Марсоваца

НЕЗАПАМЋЕН СКАНДАЛ! Јанковићев омиљени сепаратиста позива на ОТЦЕПЉЕЊЕ ВОЈВОДИНЕ, а његове сулуде планове ПРЕНОСИ ПОЛИТИКА!

Извор:  rs.sputniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
19°
Fri