Друштво Занимљивости Свет

ЗАНИМЉИВО: Сладолед носи име НАЈПОЗНАТИЈЕГ НАРКОБОСА

Запослени у фирми носе мајице са сликом насмејаног Ескобара, а слика је направљена у полициЈИ за време његовог првог хапшења.

Породица из Латинске Америке започела је неочекивани бизнис у Кувајту – отворили су предузеће за продају сладоледа, а оно носи назив по једном од најпознатијих наркобосова на свету пабла Ескобара.

Колумбијски портал Tiempo преноси да су предузимљиви Латиноамериканци решили да искористе популарност презимена Ескобар након што је изашао серијал ,,Narcos“. Они су из тог филма преузели називе још неких својих јела.

Предузеће ,,Пабло Ескобар“ је отворено пре неколико месеци. Запослени у фирми носе мајице са сликом насмејаног Ескобара, а та слика је направљена у полицијској станици за време његовог првог хапшења.

Ескобар је најпознатији наркобос у историји – 1980-их је зарадио око 30 милиона долара. Убијен је 1993. године у специјалној операцији елитног одељења колумбијске полиције, а његов картел је престао да постоји.

Иначе, колумбијске власти су рођацима наркобоса забраниле регистрацију трговинске марке ,,Пабло Емилио Ескобар Гавирија“. Забрана је оправдана тиме да се наноси штета јавном моралу и реду. Ни удовица ни деца не носе његово презиме, променили су га након селидбе у Аргeнтину крајем 1990-их година.

Извор: govorisrbija.rs

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

,,Касперски“ открио нови ВИРУС, ево које државе су у зони интереса

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Sun
25°
Mon
26°
Tue
26°
Wed