Public
Политика Србија

ЖАНДАРМИ ОСУЂЕНИ НА УСЛОВНЕ КАЗНЕ од по шест и осам месеци за пребијање Андреја Вучића и Предрага Малог!

Виши суд у Београду изрекао је данас првостепену пресуду осморици жандарма поводом напада на браћу председника Србије и градоначелника Београда, Андреја Вучића и Предрага Малог, као и још двојицу припадника војне полиције током Параде поноса 2014. године

Жандрми су осуђени на условне казне од по шест и осам месеци затвора због пребијања Андреја Вучића и Предрага Малог, док је командир вода ослобођен пресуде.

У завршној речи Више јавно тужилаштво предложило је суду да осморицу жандарма осуди на казне од једне односно две године затвора, док је одбрана тражила ослобађање од оптужби.

УБИЈЕН ДЕЧАК У ПАНЧЕВУ: Избоден оштрим предметом у УГОВОРЕНОЈ ТУЧИ?!

Прецизираном оптужницом седам жандарма је оптужено за кривично дело „напад на војно лице у вршењу војне службе“ у стицају са кривичним делом „злостављање и мучење“, односно за пребијање припадника „Кобри“ Саше Јовановића и Саше Станковића, као и Андреја Вучића и Предрага Малог.

За то дело оптужени су Предраг Митровић, Славко Стојановић, Драган Савић, Далибор ?ордевић, Златко Гигић, Бобан Лекић, Митар Милосављевић и за њих је тужилаштво предложило казну од две године затвора.

За тадашњег комаданта овог вода Жандармерије из Ниша Радета Матића, тужилаштво је предложило годину дана затвора због кривичног дела злоупотреба службеног положаја, односно због што није спречио напад.

Део овог инцидента забележио је сниматељ једне телевизије који су објавили готово сви медији и који је и даље доступан на Yоу тубе.

НЕ НАСЕДАЈТЕ! Србима нуде посао из снова, а иза свега се крије велика превара!

На том видео запису од минут и 45 секунди, поред осталог, јасно се види како жандарми пендрецима туку више лица и штитовима их гурају уз зид зграде.

Инцидент се догодио 28. септембра 2014. године на углу улица Светозара Марковића и Бирчанинове, непосредно пред одржавање Параде поноса у Београду када је, из безбедносних разлога, у центру града било појачано присуство полиције.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

УХАПШЕН МАЛОЛЕТНИК који је синоћ насмрт избо ДЕЧАКА ИЗ ПАНЧЕВА!

Велико препакивање моћи: Пуца брак Америке и Европске уније

Србија повлачи „ручну“ — како они са нама, тако и ми са њима

(ВИДЕО) СНИМАК КОЈИ ЈЕ РАЗБЕСНЕО РЕГИОН: Средњошколац из Црне Горе брисао ципеле новчаницом од 50 евра насред часа!

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu
30°
Fri