CC0
Аналитика

Замка: „Мировни споразум“ Београда и Приштине крије и опроштај НАТО-у

Хашим Тачи, такозвани председник Косова, није само најавио припајање Прешева, Медвеђе и Бујановца Косову већ је и финални договор између Београда и Приштине преименовао у — „мировни споразум“.

Главни преговарач Приштине тако је фактички дубоко зашао не само у повреду суверенитета и интегритета Србије већ и у претварање очекиваног договора у споразум који међусобно потписују две државе после рата. Дакле, прејудицирао је признање Косова као државе од стране Србије!

СТЕФАН СТАМЕНКОВСКИ: ВИШЕ НЕГО ИКАДА ПОТРЕБНО ПОДРЖАТИ ДОДИКА

Тачи је, да прецизирамо, свој став о „корекцији граница“ фактички променио преко ноћи у — „ мировни споразум“.

Да ли председник непризнатог Косова овим корекцијама става жели да уцени и Београд и међународну заједницу или само пуца из празне пушке? Колико су опасне претензије да се и ужа Србија даље комада?

(ФОТО) РУГАЈУ СЕ НАРОДНОЈ НОШЊИ – ПОНОВО ПРОВОЦИРАЛИ НА ГЕЈ ПАРАДИ!

Др Дејан Мировић каже да Тачи покушава да делује на два фронта. Према његовим речима, први се односи на промену терминологије у преговорима са Београдом којом покушава да оправда нелегалну агресију НАТО-а на СРЈ.

Другим, који се односи на припајање такозване „Прешевске долине“ Косову, Тачи покушава да извуче што више.

(ВИДЕО) СКАНДАЛ У ЛОЗНИЦИ, ГРАЂАНИ ЗГРОЖЕНИ: Мигранти направили камп на гробљу, скидају се голи и врше нужду поред споменика

„Све укупно могу само да тумачим као продужетак рата из 1999. године, и агресије НАТО-а на нас. То би требало легализовати, а једини пут је да Србија призна да је бомбардована зато што је наводнио била у рату са мањином која је тада била у саставу Србије и СРЈ — Албанцима са Косова. Према томе, мировни споразум би означавао крај рата из 1999. године, где би Србија признала да је бомбардована с правом и где признаје да су терористи ОВК били зараћена страна. У међународном праву, то значи да ви признајете да је сецесија Косова била оправдана. То са једне стране ослобађа и сам НАТО одговорности, што ми говори да Тачи овим само испуњава нечији налог“, објашњава др Мировић.

КО ЈЕ ДАВОР ДРАГИЧЕВИЋ: ХЕРОЈ НА СМРТИ СВОГА СИНА

Наш саговорник не мисли да Тачи сада први пут отворено говори о припајању тзв. „Прешевске долине“ Косову, већ тврди да он то ради одавно, само не тако често и директно као сада.

„Он хоће да настави максималистички приступ преговорима који очигледно ових шест година иду савршено у његову корист. Дакле, ако је досад добијао све, а заузврат није дао ништа, зашто не би тражио још?“, пита се др Мировић.

НАСТРАДАО ДЕСЕТОГОДИШЊИ ДЕЧАК! Тешка саобраћајна несрећа код Прокупља!

Према његовим речима, овакве изјаве Хашима Тачија треба оштро демантовати из Београда, да свима буде јасно да од тога нема ништа, јер се у супротном пре свега међу грађанима на Космету ствара привид да ће Приштина заиста да добије све што пожели.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Руски свештеници и стручњаци: Страшна јерес и верски рат прете православљу

ПРОТЕСТ ПРОТИВ ОРБАНА: Европа је стала уз нас

ЗАЕВ НА СКУПУ У СКОПЉУ: 30. септембар – ДАН ЗА ПИСАЊЕ ИСТОРИЈЕ

Спутњик

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
30°
Thu
31°
Fri
30°
Sat
32°
Sun