meta.mk
Политика Регион Србија

Заев: ,,Тачка на кризу, разговор са Вучићем је био дуг“

На недавну политичко-дипломатску кризу између Србије и Македоније стављена је тачка, потврдио је данас у Драчу премијер Македоније Зоран Заев.

Заев је новинарима, након прве сесије неформалног премијерског скупа западнобалканске шесторке, на питање новинара да ли је криза завршена, рекао:

,,Свакако да јесте. Истина, разговор са председником Србије Александром Вучићем је био дуг, али је дебата о овом питању завршена у неколико реченица“.

Заев каже да је перспектива Србије и Македоније у напретку и сарадњи у свим областима.

,,Наши народи су веома блиски. Они могу да сарађују и без нас политичара. Ми треба да будемо ту само да им помогнемо, ако им помоћ затреба“, казао је Заев.

Хан задовољан рјешењем кризе

Европски комесар за сусједску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан изразио је задовољство због ,,брзог и лаког рјешења кризе између Србије и Македоније“.

,,Важно је да је дошло до помирења двије државе и то је нешто што веома ценим. На све то гледам веома позитивно“, рекао је Хан, те додао да није било потребе да се у рјешавање спора укључи ЕУ.

Он је оценио позитивним то што су званичници две земље брзо реаговали, што говори да се криза неће поновити у будућности, преносе београдски медији.

,,Брзина којом је дошло до помирења показује и да постоји међусобно поштовање две државе“, закључио је Хан.

Извор: РТРС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Брнабић: Македонија остаје уздржана по питању уласка тзв. државе Косово у Унескo

Стефановић посетио породицу жандарма којег су убили Албанци (ФОТО)

Како до посла у Војсци Србије?

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun