Pixabay
Европа Свет

ЗАБРАЊЕНИ ТЕЛЕФОНИ! У Француској усвојен закон о употреби мобилних у школама

Француски парламент усвојио је данас закон о забрани употребе мобилних телефона у основним школама, што је предизборно обећање француског председника Емануела Макрона.

ОТРИВАМО! ДЕТАЉИ ИЗ ИСТРАГЕ: АДВОКАТ УБИЈЕН ЗБОГ ФОКЕ!

Закон забрањује употребу мобилних телефона, таблета и других електронских уређаја повезаних са интернетом у основним школама. Биће изузетака као што су ваншколске активности или употреба тих уређаја код ђака с посебним потребама.

ТЕРАО ДЕВОЈЧИЦУ ДА ГА ОРАЛНО ЗАДОВОЉИ ДОК ЈЕ БИО НА ЗАТВОРСКОМ ВИКЕНДУ! Манијак из Велике Плане се скривао месецима у напуштеним кућама

Средње школе имају могућност али не и обавезу да забране употребу мобилног телефона у складу са интерним договором.

(ВИДЕО) ДЕТАЉИ ДРАМЕ НА ВОЖДОВЦУ: Пред дететом му РАЗБИО ЛОБАЊУ, ЈЕР ЈЕ ЗАДРЖАВАО РЕД НА КАСИ!

Француски закон усвојен 2010. године већ забрањује употребу мобилног телефона за време наставних активности али су многе школе чиниле изузетке и нису се придржавале прописа.

(ВИДЕО) МАСОВНА ТУЧА: Две породице се потукле насред улице, радиле мотке и флаше, а највише је доминирао мушкарац са столицом!

Министар просвете Жан-Мишел Бланке изјавио је да нови закон представља поруку целом француском друштву додајући да се залаже за савремени приступ техонологији али у умереној мери када је у питању лична употреба електронских уређаја код деце.

ТРИ ТИНЕЈЏЕРКЕ УБИЛЕ ОЦА, ПОЗНАТОГ РУСКОГ МАФИЈАША: Годинама их је сексуално злостављао и тукао, сада им прети 15 година робије!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) СЛАВИЈА, КАЛЕМЕГДАН, ТЕРАЗИЈЕ, ДА ЛИ БИСТЕ ИХ ПРЕПОЗНАЛИ? ЕВО како је изгледао Београд давне 1961. године!

Турско јок Америци: Да ли је Ердогану коначно „пукао филм“

Судије: Огњановић мора да буде последњи убијени колега

(ФОТО) АЛАРМ РХМЗ! СРБИЈА У „ЖУТОМ“ Пљускови разорили Тополу, потопљена домаћинства, улице и путеви – ево шта очекује остала места

ДЕПОРТОВАЛИ СУ ЈЕ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ И ОПТУЖИЛИ ЗА САРАДЊУ СА МАФИЈОМ: Ана Кораћ признала шта се све догађало када је отишла код Сораје!

Извор: Informer

Оставите коментар