screenshoot/teslauniverse
Србија

ЗАБОРАВЉЕН, БОЛЕСТАН И СИРОМАШАН Последња фотографија Николе Тесле, пред саму смрт на њега је и Бог заборавио!

Људи знају како он изгледа на основу фотографија које се приказују у домаћим и страним медијима. На тим сликама је један млађани момак, густе косе и јаких бркова. Мали број људи зна како је изгледао када је већ загазио у осму деценију.

МИРЈАНА КАРАНОВИЋ: ЈА САМ ЈУГОСЛОВЕНКА, А НЕ СРПКИЊА!

На помен његовог имена, цео свет се тргне. Да је Никола Тесла данас жив, био би јако поносан на то колико људи зна о њему и његовим достигнућима. Међутим, за живота, овај научник и иноватор се јако мучио. Поготово пред крај свог живота. Умро је у 87. години у Америци, сиромашан и заборављен.

Људи знају како он изгледа на основу фотографија које се приказују у домаћим и страним медијима. На тим сликама је један млађани момак, густе косе и јаких бркова. Мали број људи зна како је изгледао када је већ загазио у осму деценију.

ИСПОВЕСТ СРБОЉУБА КОЈИ ЈЕ ОДБИО ДА ПРЕТУЧЕ БИВШУ ЧЕЛНИЦУ ДВЕРИ: Бошко Обрадовић ми је наредио: Пребиј Јелену и постаћеш посланик! Добио сам адресу, али нисам могао да је бијем, имам женску децу!

Никола Тесла је преминуо 1943. године од срчаног удара, односно срчане тромбозе. Без обзира на то што је продавао патенте у области неизменичних струја, преминуо је у дуговима. Тадашњи градоначелник Њујорка, Лагвардија, рекао је: “Никола Тесла је умро. Сиромашан.

А био је један од најкориснијих људи који су икада живели. Оно што је створио је велико, а како време пролази, биће још веће”. Непосредно пред његову смрт настала је ова фотографија:

ИСПОВЕСТ БИВШЕ ЧЛАНИЦЕ ДВЕРИ: Лично је Бошко наредио да ме пребију! Бесан је викао: Очекуј посету, кад идеш улицом, почни да се осврћеш!

Након његове смрти, појавиле су се тврдње и контроверзе које нису имале никакве логике. Многи су тврдили да је он грађанин Сједињених Америчких Држава, због држављанства које је добио док је боравио тамо. Међутим, сви знамо да је Тесла био Србин, рођен у Смиљану.

Да није било овог човека, данас ниједна ствар на свету коју користимо свакодневно не би радила. Неки од његових проналазака су полифазни систем, обртно магнетно поље, асихрони мотор, синхрони мотор и Теслин трансформатор.

ОЗБИЉАН СУКОБ НА ПОМОЛУ! УКРАЈИНСКА ВОЈСКА: Поново шаљемо војне бродове кроз Керчки мореуз!

УСТАШЕ ПОБЕСНЕЛЕ: Нови Загреб облепљен плакатима с именима ДЕЦЕ ЖРТАВА ЈАСЕНОВЦА

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СТРАВА И УЖАС У ЗЕМУНУ! КРВ НА СВЕ СТРАНЕ! На вратима болнице се појавио ИЗБОДЕН МЛАДИЋ!

АУТОМОБИЛОМ УДАРИО У БАНКИНУ И ЗАПАЛИО СЕ! Возач погинуо на месту, ТЕШКА НЕСРЕЋА НА АУТОПУТУ!

(ВИДЕО) ПУТИНОВА ЋЕРКА ПРВИ ПУТ ДАЛА ИНТЕРВЈУ: Огласила се после развода од руског милијардера кога је завела старлета

СВЕ ЈЕ ОДЛУЧЕНО! Ангела Меркел добила НАСЛЕДНИЦУ!

Атрактивне девојке на црним листама: Због веза са опасним момцима из подземља, ове лепотице заустављају и депортују са граничних прелаза

Ципрас: Без Русије нема ни безбедности, ни међународних иницијатива

ВЕЛИМИР ИЛИЋ ПРОЗВАО БОШКА ОБРАДОВИЋА: Он је насилник и фашиста! Исповест Ђорђевићеве подсетила ме на све што је моја породица преживела од Обрадовића!

Извор: Alo!; D.K.

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
2°
13°
Thu
15°
Fri
17°
Sat
19°
Sun