Pubic
Регион

За злочин над Србима укупно 33 године затвора

Апелационо веће Суда БиХ прогласило је данас кривим и осудило на укупно 33 године затвора припаднике тзв. Армије БиХ Мухамеда и Тарика Шишића, као и Азиза Шушу и Емира Драковца због напада на колону српских цивила у селу Кукавице код Рогатице 27. августа 1992, када је убијена најмање 21 особа српске националности, а рањено 39.

(ВИДЕО) ИСКАСАПИЛИ ТЕЛО НОВИНАРА ЗА 7 МИНУТА! Комадали су га док је још био жив, а звук тестере угушили музиком!

Мухамед Шишић, који је био командант диверзантског вода кукавичке чете, осуђен је на осам година затвора.

Азиз Шуша и Тарик Шишић, као припадници овог вода осуђени су на по пет година затворске казне, док је Емир Драковац осуђен на 11 година затвора.

(ВИДЕО/ФОТО) ОВО ЈЕ ТИНЕЈЏЕР КОЈИ ЈЕ ПОБИО 18 И РАНИО 70 ЉУДИ: У мобилном Владислава Росљакова (18) пронађен ЈЕЗИВИ СНИМАК који је направио пре него што се убио!

Будући да је Драковац у провостепеном поступку осуђен на 14 година затвора за убиство и скрнављење тела цивила Милоша Ковачевића, те мучење припадника Војске Републике Српске у децембру 1992. године, Апелационо веће му је изрекло јединствену казну затвора од 15 година.

У образложењу пресуде, председавајући Апелационог већа Мирза Јусуфовић истакао је да су оптужени проглашени кривима и да су починили ратни злочин над цивилним становништвом, супротно међународном хуманитарном праву.

(ФОТО) БАБА ЗАВИСНИК (77) Не би пила воду ни да јој живот од тога зависи, а од свог вољеног пића се раздвојила само приликом ПОРОЂАЈА!

Веће је несумњиво утврдило да су колону чинили српски цивили, углавном жене, деца и старци, а да су један камион, аутобус и неколико аутомобила возили ненаоружани војници.

Утврђено је да је конвој пре и у току кретања контролисан како би се проверило да ли у њему има припадника војске.

СПИСАК ЗА ЧИШЋЕЊЕ: Хапсе министре, директоре и челнике општина

На основу исказа сведока утврђено је да се на подручју Рогатице водио оружани сукоб између Војске Репубике Српске и такозване Армије БиХ и да је ово дело оптужених било довољно повезано са тим сукобом. Веће је утврдило да постоји довољно доказа да су управо оптужени починили дело које им се ставља на терет.

БИЛА ЈЕ МИЉЕНИЦА ОПАСНИХ МОМАКА ДЕВЕДЕСЕТИХ: Саша открива све тајне криминалаца Југославије!

ДЕТАЉИ ДРАМЕ У СУДНИЦИ У ПАНЧЕВУ Дошао да погледа у очи зета који му је пред децом убио сестру, ођедном му је „пала ролетна“

Бошко Обрадовић – СА ДЕМОКРАТСКОМ СТРАНКОМ ИМАМО ЗАЈЕДНИЧКЕ ВРЕДНОСТИ!

Нови сведоци руше алиби Марјановића: Зоран био на насипу 2 сата пре убиства!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Алексеј је избо љубавницу 129 пута маказама, извадио њено срце, скувао га и појео уз чашу вина: Злочин потресао целу земљу!

(ВИДЕО) ЦИА СРБИМА ОТИМА ОСТРОГ?! Раскол у православљу послужиће Западу да УДАРИ НА СПЦ И НАШЕ СВЕТИЊЕ на Косову, у Црној Гори, БиХ и Хрватској!

(ВИДЕО) ПИЈАНИ ГОЛУБ ОДНЕО ТИТУЛУ ПТИЦЕ ГОДИНЕ Кад попију падају са дрвећа, па их људи носе на трежњење!

ОЗЛОГЛАШЕНИ СИЛОВАТЕЉ ОБЕШЕН ЗА ПРИМЕР Силовао је најмање осам девојчица, последња жртва нађена на ОТПАДУ!

ЕВО КО ЈЕ ДЕЈВИД КОРБЕТ, АМЕРИЧКИ МАРИНАЦ УХАПШЕН У БЕОГРАДУ: Стручњак за ВИП убиства, јурио Бин Ландена, БРАНИО ГА УБИЈЕНИ АДВОКАТ ОГЊАНОВИЋ!

ОТИШАО ДА СЕЧЕ ДРВА И ВИШЕ СЕ НИЈЕ ВРАТИО: Супруга га узалуд звала телефоном, кренула у шуму и наишла на језив призор

Извор: rs.sputniknews.com

Оставите коментар