ВИДЕО Друштво Србија

ЗА РОБИЈУ: Чанков историчар из Новог Сада шири мржњу према Србима у Црној Гори! (ВИДЕО)

Мало познати историчар и члан Чанковог ЛСВ Миливој Бешлин синоћ је у гостовању на подгоричкој телевизији изнео читав низ антисрпских небулоза којим је упозоравао Црну Гору и БиХ на некакве ,,припреме Србије за другу рунду ратова" и апеловао да ,,Србији ништа не треба веровати".

Миливој Бешлин, којег медији представљају само као ,,историчара“ прећуткујући да је члан антисрпске Лиге социјалдемократа Војводине којом председава Ненад Чанак, синоћ је у гостовању на подгоричкој телевизији Атлас преко сат времена ширио антисрпску и антируску хистерију пред црногорским гледаоцима.

Он је изнео став да суседи Србије не треба да верују у мирољубиву политику Србије јер се наша земља наводно ,,спрема за другу рунду ратова“ у којој ће најпре пострадати Црна Гора и БиХ, а оценио је да ,,српски националисти сањају о другој рунди ратова на просторима бивше Југославије“. ,,Русија српском национализму даје илузију да границе на Балкану нису коначне, да њихов пораз није коначан и да је реванш могућ. И због тога се српски националисти, више ментално него оружано и материјално, припремају за неку врсту другог полувремена. Да сам на месту суседа, не бих узимао здраво за готово некакве поруке из Србије о добросуседству и стабилности. Био бих врло обазрив и пажљиво бих посматрао како ће доминантна Србија наредних година да се понаша“, казао је Бешлин.

Он је оценио да номинална оријентација Србије ка Европској унији није искрена. ,,Србија у основи неће на Запад. Њој је потебан новац са Запада, јер га са Истока неће добити. Зато је однос према НАТО-у данас у Србији однос према читавом политичком Западу, јер је једино НАТО гаранција оријентисаности ка Западу. Због тога је Србија била толико нервозна због уласка Црне Горе у НАТО. Независношћу Црне Горе, а не независношћу Косова, закован је последњи ексер у ковчег у великодржавних претензија у Србији“, рекао је Миливој Бешлин. Он је оценио да се у Србији подиже степен национализма, а друштво се русификује.

,,То значи да се дугорочно Црна Гора неће остављати на миру. Дакле, Србија ослоњена на Русију, сукобљена са Европом и регионом, јесте Србија која ће опет најпре посегнути за Босном и Црном Гором“, закључио је Бешлин своју антисрпску тираду.

Овај мало познати историчар из Новог Сада иначе годинама уназад заступа антисрпске ставове. Заговорник је тезе да је Војводина некакав ентитет издвојен од Србије који је ,,самог себе конституисао и онда одлучио да се прикључи федералној Србији 1945″. Новембра 2015. изјавио је да је ,,у Србији борцима против историјског ревизионизма ипак теже него у Хрватској у мери у којој је хрватско друштво плуралније него оно у Србији“. Остаје нејасно како би Хрватска која је готово комплетно етнички очишћена од нехрвата могла да буде ,,плуралније друштво“ од Србије у којој живе десетине етничких, националних и верских група. Ипак, врхунац Бешлиновог антисрпског лицемерја био је 2012. када је јавно осудио ,,сатанизацију османског наслеђа у Србији“, оценивши да је Османска турска империја била ,,праведна“ и да је лоше ,,сводити је на зулум, харач и данак у крви“. Бешлин је иначе норвешки стипендиста и заговорник права ЛГБТ заједнице, а након прекида фестивала Мирдита раније ове године залагао се за ,,самоорганизовање“ антисрпских невладиних организација и борбу против ,,фашиста“ како је назвао српске родољубе.

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Јеремић гура Двери на листу опозиције, ДС против!

ДАЧИЋ О КОСОВУ: Треба разграничити шта је српско, а шта албанско

Венецуела: Мадуро прогласио победу, нереди на улицама, има и мртвих

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
20°
Thu
20°
Fri
22°
Sat
25°
Sun