screenshot
Регион

За ношење бурке 100, за џихад 300 евра! ИСИС ОСВАЈА БИХ, а Алијин мали истражује откуд Срби и Хрвати у Босни!

Радикалне исламистичке групе из Саудијске Арабије, повезане са ИСИС, месечно исплаћују по 300 евра појединцима у БиХ који потпишу уговор о томе да ће се одазвати позиву на џихад, без обзира у којем се делу света водила такозвана "света борба".

Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић рекао је да саудијске невладине организације као што су Ел Харамејн, Беневоленс интернешнел и Таибах, које се већ годинама налазе на црним листама Савета безбедности УН због повезаности са тероризмом, главни су финансијери радикализације Бошњака у БиХ.

Он тврди и да ове групе месечно плаћају по 100 евра женама у БиХ које прихвате да цело тело покрију по строгим шеријатским правилима.

– Иста новчана сума плаћа се и бошњачким мушкарцима који пристану да пуштају дуге вехабијске браде, а уколико цела породица пређе на практиковање радиклане верзије ислама за то се добија додатни месечни бонус од 200 евра – рекао је Галијашевић за Еуроблиц.

Свима који живе у Федерацији БиХ, истиче Галијашевић, већ дуго познат овај ценовник.
– То је јавна тајна у свим већим градовима – истиче Галијашевић и додаје да је тачна недавна изјава аустријског министра спољних послова Себастијана Курца да се у Сарајеву женама плаћа да потпуно покривене излазе на улицу.

Социолог религије из Тузле Мехмедалија Нухић рекао је да лично познаје велики број донедавних бошњачких атеиста или следбеника умерене бошњачке верзије ислама који су добили новац за „много чвршће повезивање са Алахом“.

Нухић наводи да је посебно занимљив случај жене која је од модерно одевене особе почела да излази у град потпуно покривена.

– Ствари су се промениле када је из неких разлога неколико месеци престала да јој стиже новчана уплата, после чега је поново почела да се одева модерно – каже Нухић.

Извор: РТРС, Инфомер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Шокантно: Дете са заставом Исламске државе у Зеници!

ВОЈСКА СРБИЈЕ ТРАЖИ ПРОФЕСИОНАЛНЕ ВОЈНИКЕ: Ко жели посао, мора да испуни ова 3 услова!

Вучић поручио хрватском дечаку: Навијај за Звезду или Партизан, а не за мале клубове као што су Ријека, Хајдук и Динамо (ВИДЕО)

Трагедија у Врању: Малолетници возили „Ауди“ по граду, погинуо дечак има тешко повређених

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
30°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat