Политика Србија

ЗА НЕМЦЕ ТАЈНИ ДИЛ КВИНТЕ О КОСОВУ НЕ ВАЖИ: Кирхбаум: ЕУ одлуке доноси на парламентаран, а не на „егзекутиван“ начин!

Председник Одбора Бундестага за европске послове Гинтер Кирхбаум поручује да не зна и да му није познато да постоји неки договор који су представници земаља Квинте имали у Вашингтону на састанку у вези са КиМ, али да договор не може да постоји, јер се у ЕУ одлуке сада доносе на парламентаран, а не на "егзекутиван" начин.

То значи, навео је он, да све мора да прође кроз све националне парламенте. Истовремено је истакао да ЕУ неће увозити „нови Кипар“.

(ВИДЕО) БОМБАААА, АЛИ У СВОЈ ГОЛ! Овакав аутогол никада нисте видели!

Крихбаум је на питање Тањуга о начелима која је, према медијима, усвојила Квинта, рекао да је у протеклим деценијама политика ЕУ била егзекутивна, а да је сада то политика парламента, те да се све одлуке које се тичу проширења ЕУ доносе на тај начин.

То јесте важно питање, каже, важна тема, али ништа не може да се уради ако Бундестаг не да своју сагласност, односно Одбор за европске односе.

ОГЛАСИО СЕ ВУЧИЋ ПОВОДОМ СПРЕЧЕНОГ НАПАДА НА БЕСМРТНИ ПУК – ево шта је рекао

Како је рекао, свака земља у региону која сада води или ће водити преговоре са ЕУ, на крају ће бити оцењивана у складу са швојим напретком.

– То је принцип сопственог напретка у ЕУ и ту нема уступака – подвукао је Кирхбаум и назначио да у погледу могућих отварања приступних преговора са Косовом „свашта нешто треба да се деси“ у области владавине права, борбе против корупције, организованог криминала…

Нагласио је, ипак, да нерешени конфликти не могу да се увозе у ЕУ.

ШТА ФЕМИНИЗАМ УРАДИ ОД ЖЕНЕ! 37 слика ПРЕ и ПОСЛЕ које ће вас шокирати!

– Кипар је ту пример и немам воље да имамо још једна Кипар. Конфликт треба решити пре приступа ЕУ и захтевам од свих страна да буду спремне на компромис и да се договори поштују и реализују. Ми као Немачка, а нарочито Комисија ЕУ утичемо да се задаци обављају – рекао је немачки парламентарац.

Како је рекао, за Немачку је релевантна агенда из Солуна и све државе имају приступну перспективу, а то важи и за Косово, БиХ има дугачак пут, Албанија такође…

Кад је реч о Србији, имамо, каже, отворена поглавља.

УЗБУНА У МОСКВИ! СПРЕЧЕН НАПАД НА БЕСМРТНИ ПУК СА ВУЧИЋЕМ И ПУТИНОМ НА ЧЕЛУ: У великој акцији ухапшено 26 терориста!

Он истиче да није само број отворених поглавља који је важан, већ је одлучујући број поглавља која се затварају, јер означавају да су прегвори завршени, закони усвојени и да се примењују…

– Будућност целог региона, сигуран сам у то биће у ЕУ – додао је посланик.

(ВИДЕО) ОНИ СУ ЛИКВИДИРАЛИ ТЕОРИСТЕ КОЈИ СУ ПЛАНИРАЛИ НАПАД НА ПУТИНА И ВУЧИЋА: Годинама су међу најбољим војницима на свету, а своје животе дају за одбрану Русије!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОТКРИВЕНА ТАЈНА ТОРЊА У ПИЗИ: Како пркоси земљотресима?

(ФОТО/ВИДЕО) ЗАВИРИТЕ У ПУТИНОВУ ЛИМУЗИНУ: Процуреле прве фотографије унутрашњости аутомобила руског председника!

Супруга Бакира Изетбеговића кандидат за члана Председништва БиХ

СУПРОТНОСТИ ПАДАЈУ У ВОДУ: Супружници често имају сличан ДНК!

ТЕШКА НЕСРЕЋА НА ПУТУ ШАБАЦ-ОБРЕНОВАЦ! У судару камиона и аутомобила једна особа ПОГИНУЛА!

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
28°
Fri
17°
Sat
19°
Sun
19°
Mon