Wikimedia, me5otron
Избори Република Српска Регион

За мене је Косово независна држава! Тешка провокација члана Председништва БиХ: Додику је паметније да се понаша рационално

- Рекао сам да је Косово независна држава и да би БиХ било паметно да то уради, али са Милорадом Додиком у Председништву ја чисто сумњам да ћемо доћи до те одлуке - изјавио је Жељко Комшић

Девојка се убила на Новом Београду: Милица (19) је попила шаку лекова, па се угушила најлон кесом

Изабрани члан Председништва БиХ из редова хрватског народа Жељко Комшић изјавио је данас да је за њега Косово независна држава, али да је са Милорадом Додиком у Председништву мало вероватно да БиХ промени промени одлуку о Косову.

Притвор возачу шлепера: Звог ове грешке су 4 особе погинуле у тешкој саобраћајки код Свилајнца!

– Немам дилему да је Косово независна држава. Одмах да знате да је то моје мишљење… Рекао сам да је Косово независна држава и да би БиХ било паметно да то уради, али са Милорадом Додиком у Председништву ја чисто сумњам да ћемо доћи до те одлуке, али не кријем свој став – рекао је Комшић.

Додаје да жели да се односи Србије и Косова реше на начин да су то односи две суседне и пријатељске државе.

Када је реч о ситуацију у БиХ, он сматра да није на помолу дуготрајна уставна и политичка криза како многи предвиђају.

ХИРУРЗИ ВМА УРАДИЛИ ОНО ШТО НИЈЕДАН ЛЕКАР У СВЕТУ НИЈЕ СМЕО: Александри извадили МАЛИГНИ ТУМОР ОД 25 КИЛОГРАМА, операција трајала пуних 6 сати!

Изабрани члан Председништва БиХ из редова хрватског народа Жељко Комшић-Фото: Wikipedia/Official White House Photo

– Мислим да није, барем ја не видим никакав разлог за њу, ни институционални ни политички, осим ако неко жели заиста да изазива ту кризу. Али онда то питање треба упутити ономе ко то жели. Резултати избора су такви какви су – рекао је он.

Он је објаснио и да по Уставу БиХ не постоје представници народа у Председништву БиХ.

(ВИДЕО) ФИЛМСКА СЦЕНА: Пробао да преплива Морачу бежећи од полиције

– По нашем Уставу постоје припадници народа у Председништву БиХ. Дакле нема таквог легитимитета. Легитимитет се по нашем Уставу не изводи из народа као колективитета него се изводи из грађана. Дакле та прича о легитимитету је потпуно бесмислена. ХЏ је покушава пласирати на начин да потпуно одвоји људе у овој земљи. То неце проћи – каже он.

Подсећа да је већ два пута био члан Председништва и да је са Небојшом Радмановићем, из Додикове странке, „солидно сарађивао“.

Printscreen

– Како ће се Милорад Додик понашати не знам, али му је паметније да се понаша рационално, јер у Председништву је начин доношења одлука такав да ако се крене са блокадама и провоцирањем обично вам се то обије о главу на начин да онда не можете добити оно до чега је вама стало – рекао је Комшић.

(ВИДЕО) Подигнута оптужница против судије који је свирао најскандалознији пенал у историји Србије!

Према његовим речима, границе БиХ не треба мењати, дирати и размењивати територије јер се тиме ствара опасан преседан.

– Границе БиХ су утврђене, оне се знају и потврђене су и налогом тзв. Бадинтерове комисије и мислим да једноставно БиХ мора инсистирати на непромењивости тих граница – навео је Комшић, а упитан да ли се такав став односи и на Србију и Косово рекао је да „не може да говори у име Србије и Косова“ преноси Б92.

Како каже, многи то питање могу да вежу са БиХ, али им „неће бити допуштено да то вежу за БиХ“.

– То нема везе са БиХ. Шта ће Србија и Косово урадити је њихова ствар и било би врло непристојно и прелазило би границе уобичајеног дипломатског понашања мешати се у то – наводи он.

(ВИДЕО) Управо ми се пред очима срушила кућа! Разорна моћ урагана Мајкл у 25 секунди

(ВИДЕО) ПУТИН УПРИЛИЧИО ПРИЈЕМ ЗА ХАБИБА! Председник Русије поздравио УФЦ шампиона, а потом се нашалио на рачун Дагестанца!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

МЛАДА ПОЛИТИЧАРКА ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ ПОДИГЛА РЕГИОН НА НОГЕ ПРЕД МЕЧ СА СРБИЈОМ! Ми нисмо комшије, ми смо браћа, ми смо сестре!

ХИСТЕРИЈА У СРБИЈИ: У Новом Саду за 24 сата пријављена ТРИ ПОКУШАЈА ОТМИЦЕ ДЕЦЕ, а ево шта је полиција открила

Шок у хрватској школи: Спала шаховница са зида, а испод ње — изненађење!

АЛЕКСА ПРЕЖИВЕО СТРАВИЧНУ НЕСРЕЋУ КОД ЈАГОДИНЕ, А ПРОГЛАСИЛИ ГА МРТВИМ: Изашли смо негде према банкини и онда је почело да пуца иза нас и да се чују крици…

(ФОТО) КАКАВ ЈЕ ПЕТАР БОЖОВИЋ ЦАР! Ушетао у студио потпуно нормално обучен, али нико није могао да скине поглед са ЊЕГОВИХ СТОПАЛА

Telegraf

Оставите коментар