Gazprom.com
Економија Србија

За годину дана 400 километара новог гасовода кроз Србију

Радови на изградњи гасне мреже кроз Србију могу да почну чим стигне позитивно мишљење ЕУ

(ВИДЕО) У ПРИШТИНИ ПРАВЕ ПЛАЗМА ТОРТУ БЕЗ ПЛАЗМЕ Ево шта се дешава са српским производима на југу Косова

Србија има велике шансе да добије позитивно мишљење од Енергетске заједнице за наставак градње “Турског тока”, од Бугарске до мађарске границе, што би нашој земљи донело велике приходе од транзита руског гаса, а о чему би ЕУ требало да расправља 5. фебруара следеће године.

Заједничка српско-руска компанија “Гастранс” покренула је процедуру за изградњу “Турског тока” кроз Србију, а за разлику од 2014. и стопирања пројекта реализације “Јужног тока”, ЕУ не би требало да сада прави проблеме.

Краљ Петар Први – велики филм о великом подвигу

Чим из Европе стигне сагласност за наставак трасе “Турског тока” преко Старог континента, могу да почну радови на постављању гасовода. Кроз нашу земљу би требало да прође 403 километра нове гасне мреже, а надлежни верују да би читав посао могао да буде завршен до краја 2019. године.

Агенција за енергетику Србије већ је послала Енергетској заједници у Бечу документацију о пројекту изградње дела “Турског тока” кроз нашу земљу. Сада се чекају процена и оцена Енергетске заједнице, која треба да каже да ли је нови гасовод, који би требало да се веже за један крак “Турског тока”, у складу с правилима Европске уније.

УЖАС КОД ЛУЧАНА: Младић убијен у лову!

Колико су реалне шансе да за годину дана буде изграђено 400 километара гасовода, како је предвидео тим Бајатовића? Стручњаци кажу да је то могуће урадити за годину

НЕ МОЖЕ БЕЗ РУСИЈЕ

У наредних 10 година, кажу стручњаци, једино руски гас може да подмири потребе Европе, која троши око 500 милијарди кубика годишње. Извоз гаса из Русије задовољава од 30 до 35 одсто потреба Европе, а остатак се добија из сопствених извора земаља.

Избезумљен и наоружан терорише цело село: Насилник годинама злоставља људе, прети, краде и туче старије

– Већина административних послова који претходе изградњи гасне мреже завршена је још у време када је планиран “Јужни ток” – каже, за “Новости”, Војислав Вулетић, председник Скупштине Удружења за гас. – Завршени су и сви послови у вези са имовинско-правним односима над земљиштем на траси гасовода. Колико је папирологија компликована, показује и то што је од тренутка када је код “Јужног тока” настало руско-италијанско предузеће па до првих радова протекло седам година. Грађевински радови би могли да буду завршени за тих годину дана, посебно ако не буде препрека.

Саудијска Арабија одбила да изручи Турској оптужене за убиство Хашогија

Према његовим речима, већина послова би се радила паралелно, јер би на извођењу радова и постављању гасовода било ангажовано више извођача који би истовремено радили.

Wikimedia

Србија троши око две и по милијарде кубика гаса годишње, и у случају “пуштања” руског гаса, поред великих прихода од транзитних такса, могла би да узме овог енергента колико год јој буде потребно.

ОВО СУ ТРИ НОВЕ МЕРЕ ПРИШТИНЕ ПРЕМА БЕОГРАДУ

Владе Србије и Русије раније су предвиделе да Србија у оквиру “Јужног тока” може да троши пет милијарди кубика гаса годишње, пошто је ЕПС планирао да неке своје капацитете преведе на плин и изгради нове који би користили тај енергент. На питање где би наставак гасовода требало да уђе у Србију, Вулетић каже да би најједноставније било да то буде код Димитровграда, преко гасног интерконектора који ће се градити између Ниша и тог града, односно бугарске границе.

(ФОТО) ЂИЛАСУ, БОШКУ И ЈЕРЕМИЋУ СТИЖЕ ПОДРШКА ИЗ ПРИШТИНЕ! Шиптарски медији подржали опозицију у Србији, па измислили лажну вест!

ПО ПРАВИЛИМА

Душан Бајатовић је рекао да ће овог пута све бити урађено у складу са правилима Европске уније.

– Да се не би поновио сценарио са “Јужним током”, чију је градњу обуставила Русија 2014. године, јер није могла да испоштује правила ЕУ, сада ћемо све радити у складу са Законом о енергетици Србије – рекао је Бајатовић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Избезумљен и наоружан терорише цело село: Насилник годинама злоставља људе, прети, краде и туче старије

УЖАС КОД ЛУЧАНА: Младић убијен у лову!

КО ШТИТИ ОВОГ ЧОВЕКА? ДА ЛИ СУ ПОЛИТИЧАРИ ИЗНАД ЗАКОНА?! Бошко Обрадовић наредио пребијање бивше шефице Двери, а још није саслушан!

ДЕЧАК ГЛИСТА ХАРА ЛЕСКОВЦЕМ И НЕЗАУСТАВЉИВ ЈЕ! Украо кола, покосио девојку (21) и побегао! УХАПШЕН ЈЕ ЗБОГ ПОКУШАЈА СИЛОВАЊА, а до 13-е године имао 136 кривичних дела!

ВОЗАЧИ, ОД СУТРА СЕ ОВО НЕЋЕ ТОЛЕРИСАТИ! Полиција креће у велику акцију контроле, пљуштаће казне!

(ВИДЕО) ПРЕКО ГУГЛА ОТКРИО ШТА СЕ КРИЈЕ ИСПОД ЛЕДА НА АНТАРКТИКУ: Многи мисле да је ово тајна ванземаљска база, али постоји и логичније објашњење

Novosti

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
12°
16°
Tue
14°
Wed
14°
Thu
16°
Fri