Printscreen
Забава

ЗА ЧКАЉУ СЕ УДАЛА У КЕЦЕЉИ: Живели су у једној соби, а њихова љубавна прича се и ДАН ДАНАС ПРЕПРИЧАВА

Супруга глумца Миодрага Петровића Чкаље, Драгица, цео живот посветила је највећем југословенском комичару. Потпуно се посветила породици, а њихова љубавна прича одушевљава и млађе генерације.

Љубавна прича Петровића почиње давне 1948. године на пролеће када су се венчали у тадашњој згради Дома културе „Божидар Аџија“ где се налазио Народни одбор општине Врачар. Прави пролећни дан, група глумаца са Радио-драме где се налазио Чкаља, Никола Смедеревац као и познати комичар Јован Гецо искористили су како би крунисали једну љубав.

ПРИЧА СА КОСОВА КОЈА БУКВАЛНО ЛОМИ СРЦЕ: Ноћ која је однела СВЕ!

sa unukom Jovanom Petrović. Da im je glumački talenat porodičan, svedoči činjenica da su čak tri generacije Petrovića izvanredni glumici. Kada joj je deda preminuo imala je 30. godina, a od njega je Jovana, unuka Miodraga Petrovića Čkalje, mnogo toga naučila. Danas ima 44. godine i neverovatno podseća na legendarnog glumca. U trenucima dok se snimala kultna serija "Kamiondžije", pored velikog uspeha projekta, jedan od najpopularnijih glumaca bivše Jugoslavije slavio je rođenje unuke Jovane. Oni koji su poznavali Čkalju kažu da je obožavao da se igra sa unukama i da su one bile čitav njegov svet. Možda je on upravo svojoj unuci Jovani utkao ljubav prema glumi. Ona je sa svega četiri godine znala da želi da stane pred kamere. – E pa mogu da vam odam jednu tajnu: kad napišem tekst za neki svoj estradni nastup, ja ga pročitam pre svega Jovani, pa ako ona kaže da valja, smatram ga uspelim – rekao je Čkalja jednom prilikom u šali, a Jovana koja je izjavila da će biti "filmska glumica i ništa drugo" potvrdila je tada dedine reči uz rečenicu: – I uvek sve odlično napiše, za čistu peticu – objasnila je tada Jovana. . #ckalja #čkalja #miodragpetrovicckalja #jovanapetrovic #glumac #velikan #yu #jugoslavija

A post shared by Miodrag Petrović Čkalja ®️ (@miodrag.petrovic.ckalja) on

– Друштво је било расположено. Досетке и шале пљуштале су сваког тренутка. Они коју су послом долазили застајкивали су мислећи да се снима неки филм. Задиркивања на рачун једног смешног, мршавог, вижљастог човек постајала је све жешћа. „Ма нема говора, она сигурно неће доћи! У последњем тренутку се предомислила – рекао је Љубиша Бачић, док се на то надовезао Драгутин Добрачин, близак пријатељ Чкаље.

– А што и да дође, када има плату четири и по хиљадарке! А наш младожења свега три – узвикнуо је кум глумца.

ЗВЕЗДА У ГРУПИ СМРТИ: Црвено-бели нису имали среће!

Међутим у том тренутку се Драгица појавила на врата у црној кецељи, задихана је трчала ка групи људи.

– Nekoliko stotina pisama i dopisnica svakodnevno je stizalo na Čkaljinu adresu. Pisali mu svi. I đaci, i domaćice, i radnici, i profesori, i penzioneri, i vojnici, i kelneri, i zemljoradnici, i službenici, i deca koja su tek naučila azbuku. Poštanski žigovi pokazuju da nema, "Od Triglava do Đevđelije" mesta u kome Čkalja nije poznat i voljen. . . . "Dragi Čkalja, ja sam prost čovek, ono što se kaže radnička klasa. Ja tebe gledam na televizoru i sve nešto mislim da i ti mora da si bio radnik pre nego što si postao umetnik-glumac.Ti si Čkalja naš čovek a kada sam te gledao kao Tozu kao da sam video svog pokojnog oca i on je bio isto tako dobar kao što se pokazuješ i ti. Doveče ču da popijem jedan špricer u tvoje zdravlje… Čkalja samo guraj mi smo svi sa tobom…" (Pismo radnika iz Valjeva) . #ckalja #čkalja #miodragpetrovicckalja #velikan #glumac #yu #jugoslavija #pisma

A post shared by Miodrag Petrović Čkalja ®️ (@miodrag.petrovic.ckalja) on

– Па где си, Драгице? Ови овде ми извадише „душник на памук“ – рекао је Чкаља који се тог дана оженио. Свадба је била мала, у кругу најближих пријатеља у једној кафани. Неколико година после венчања родио се син, коме су наденули име Чедомир.

ШЕСТ МЕСЕЦИ ОД ВЕЛИМИРА НИ ТРАГА, НИ ГЛАСА: Дићи ћу му споменик над празном хумком, тик уз ћеркин гроб

Упознавање

– Са Чкаљом сам се упознала у Радио-Београду. Упознала нас је Вукица Прица, ондашња секретарица редакције. Ја сам радила у турској редакцији као преводилац, новинар и дактилограф. Била сам благајник Народне омладине, па сам сваког месеца морала да јурим глумце да ми плате чланарину. Чкаља је често био шворц, те сам по неколико пута морала да га обилазим. Једног дана дошао је у нашу турску редакцију. Пришао ми је и упитао: „Хоћеш ли да идеш вечерас са мном у биоскоп? Имам две карте за „Јадран“. Даје се одличан филм, „Бруцоши из Оксфорда“…“. Наравно, присала сам. После тога отишли смо на кафу и дуго разговорала. Од тада, Чкаља је свакодневно гостовао у нашој редакцији – започела је љубавну причу жена Миодрага Петровића.

СТРАВИЧНА СМРТ У СЕЛУ КОД НИША: Човека изуједао РОЈ СТРШЉЕНОВА, пронађен мртав поред викендице

Живели у соби

Драгица је открила да су све комшије волеле Чкаљу.

– Понекад је утрчавао у највећој гужви, али с букетом у рукама. После три месеца, Чкаља ми је донео прстен. Купио га је за педесет динара код „Грамага“. Нажалост, у сељакању из стана у стан, изгубила сам ту најдрагоценију успоемну. У почетку нашег брака становали смо у намештеној соби у Небојшиној улици. Од тада до данас селили смо се пет пута. За сваки нови комшилук Чкаља је представљао праву атракцију. У било које време звонили би на врата и тражили да га виде, или да им да аутограм са сликом – искрено је у једном интервју испричала Драгица.

ТРАГЕДИЈА ЈЕ ПОТРЕСЛА ЈУГОСЛАВИЈУ И ЗДРАВКА ЧОЛИЋА: Девојка их је молила да је пусте, а онда је скочила са 11. спрата

Породица

Желела је да се посвети породици, те је по рођењу сина напустила посао и постала домаћица.

– Знам шта желите да ме питате: да ли сам задвољна животом у сенци Чкаљиног сјаја, или тачније, животом за друге. А радила сам некада, врло давно, као спикер на радију. И волела свој посао. Оставила сам га ради својих најближих – без жаљења и кајања. Све сам инвестирала у ту своју породицу, подржавала супруга, подигла дивног сина, сада помажем у подизању унука и при томе сам имала много среће. Инвестиције су се вратиле, врло сам спокојна и ни са ким се не бих мењала. Не тврдим да мој живот може и треба да послужи као „рецепт“, али мени одговара, а то је ипак најважније – искрена је била супруга. И док су многи мислили да чувени комичар код куће све засмејава, истина је била потпуно другачија.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) 90 СЕКУНДИ УЖАСА: Беба се давила у базену, а мајка није приметила јер је куцкала поруке, друго дете узалудно покушавало да је дозове!

Супруг и отац

Супруга најпознатијег комичара је својевремено поручила да је Чкаља радио све баш као просечан грађанин.

– Ми живимо као свака друга породица. Чкаља је као и сваки други супруг и отац. Првих година брака он је одлазио на пијацу, снадбевао кућу намирницама, уплаћивао за угаљ и дрва, бринуо како му син учи. Ужива да иде на пијацу. Али данас нема времена. Чак не може да пређе улицу, а да га неко не заустави и нешто упита. Преко дана, кад је код куће, настаје породична идила. Идем у куповину, а Чкаља и син спремају стан. Пошто више не радим, сама водим цео стан. Док се не вратим са пијаце, он припреми изненађење: или ми купи цвеће или скува кафу. Увече, ако смо сами, Чкаља нам спреми свој омиљени специјалитет: попару са сиром. Тада утроје причамо, а каткада Чкаља и син, да би ме забавио, припреме мали позоришни програм. Наравно, по кући настане урнебесна цика и вика – рекла је једном приликом она.

(ВИДЕО) ПРВИ ПУТ У ИСТОРИЈИ Играч црно-белих суспендован због богохуљења!

Љубав

Током брачног стажа дугог 60 година, увек су неговали онај однос као што је био на самом почетку.

– Ако ме питате да ли се Чкаља љути, да и то углавном због посла. Чим му отворим врата и погледам га, знам да ли је расположен или није. Још никада га одмах нисам питала шта му је. Оставим га на миру. Он уђе у собу и узме књигу. Знам да се тада присећа онога што се збило. Када остави књигу и узме да решава укршене речи, е, тада је љутина достигла врхунац. Ја ћутим, и ставим џезву за кафу. Пошто реши укрштене речи, подигнем главу и упита: „Драгице, је ли готова кафа?“. Тек тада заједно разговарамо о ономе што га је наљутило – са поносом је причала Петровићева.

Однос

(УЗНЕМИРУЈУЋ ВИДЕО) „ЦУРИЛА ЈЕ КРВ И УЖАСНО ЈЕ СМРДЕЛО“ Професор раскомадао супругу, па послао мејл студентима! Кад видите тек где је чувао њен леш…

Она је додала да је глумцу породица увек била најважнија.

– Мој муж је у шпици естрадне уметности, али породицу никада није заборавио. Мало смо заједно, јер Чкаља увек мора некуда да иде. Бити уз њега и тешко је, и опет лако. Не тражимо у породици забављача, па се и његовој духовности много мање смемо од Чкаљиних обожаваоца – испричала је својевремено она о животу са глумцем, који је преминуо 2003. године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

А сад џокери из рукава: Тројица доказаних специјалаца у новој мисији на Балкану

ЖЕРАР ДЕПАРДЈЕ ОПТУЖЕН ЗА СИЛОВАЊЕ: Најпознатији француски глумац напао девојку (22) у својој вили Паризу?!

ТРАМП ЈЕ ЗА ПОДЕЛУ КОСОВА! Амерички стручњак за Балкан потврђује да то може бити и опасно!

Ударац са Ловћена: Црна Гора уплиће прсте и у решавање питања Косова

СУЂЕЊЕ ДАРКУ КОСТИЋУ ЗАКАЗАНО ЗА 11. ОКТОБАР: Терети се за полно узнемиравање и поседовање дроге

Блиц/Фото: Printscreen

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
31°
Thu
24°
Fri
24°
Sat
24°
Sun