Извор: mup.gov.rs
Друштво Србија

За четири сата кажњено 40 возача, већина странци

Током четири сата контроле саобраћаја на наплатној станици "Шимановци" откривено је укупно 40 прекршаја прекорачења дозвољене брзине. Од тог броја само четири прекорачења су направили држављани Србије а све остало су били страни држављани, рекао је за РТС заменик начелника Саобраћајне полиције Бобан Милинковић.

,,За већину су издати прекршајни налози које су странци плаћали на лицу места, а наши грађани их могу платити у року од осам дана.

Само шест возача је откривено са просечном брзином већом од 160 километара на сат и сви су били странци. Они су приведени у такозвани скраћени поступак у Прекршајни суд у Пећинцима“, рекао је за РТС заменик начелника Саобраћајне полиције Бобан Милинковић.

Према његовим речима, три највеће брзине биле су у распону од 171 до173 километара на сат и остварене су на деоници од Шида до Шимановаца.

Та деоница је дужине око 76 километара и уколико поштујете прописе требало би да је пређете за 38 минута, а ови возачи су је прешли у просеку за 26 минута.

,,Тиме су ,уштедели’ 12 минута али су касније изгубили пар сати код судије за прекршаје и у просеку платили 100 евра казне и судских трошкова“, рекао је Милинковић.

Тренутно се мерење средње брзине контролише на деоници од Шида до Шимановаца а у саобраћајној полицији очекују да до краја године буду покривене и остале деонице ауто-пута.

,,Циљ није да казнимо све већ да одвратимо што већи број возача од чињења прекршаја због чега сваку акцију појачане контроле најављујемо кроз медије. С обзиром да смо уочили да страни држављани знатно више крше прописе од нашиг грађана трудићемо се да током следеће летње сезоне спроведемо кампању упозоравања страних држављана да кроз Републику Србију морају поштовати саобраћајне прописе“, рекао је Милинковић.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СТЕФАНОВИЋ: Најоштрија казна за рањавање полицајца

Нова ера: Први у свету кажу збогом нафти

Уређај величине оловке за 10 секунди открива рак

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
26°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
32°
Sun