Pixabay
Друштво Србија

За нестале бебе траже да се донесе лекс специјалис

Проблем несталих беба у Србији може се решити доношењем лекс специјалиса, кажу представници три удружења родитеља несталих беба који су јуче затражили од Владе и премијерке Ане Брнабић да се из скупштинске процедуре повуче садашњи предлог закона о статусу новорођених беба који су назвали "срамним" и "фаличним".

Представници удружења Родитељи несталих беба Србије, Родитељи несталих беба Војводине и Београдске групе родитеља несталих беба поручили су на конференцији за новинаре да се афера „несталих беба“ у Србији може разрешити доношењем закона од општег интереса (лекс специјалис) који би се односио и на усвојену децу.

(УЖИВО/ВИДЕО) КАТАКЛИЗМА ЈЕ ПОЧЕЛА Америка под водом, ураган ПРАВИ ХАОС!

Како су навели, једна од главних замерки Предлога закона који је у скупштинској процедури јесте што родитељи морају да докажу да им је дете нестало тако што ће сами спровести истрагу и доставити доказе суду у ванпарничном поступку.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) СМРТ У ЕМИСИЈИ УЖИВО: Рекла водитељу да би волела да умре док ради, заћутала и издахнула!

Од премијерке Ане Брнабић затражено да се из скупштинске процедуре повуче садашњи предлог закона о статусу новорођених беба
У заједничком захтеву навели су да нови закон треба да предвиди истрагу о сваком појединачном случају несталог новорођенчета, као и да се утврди где се та деца налазе и уведе бесплатно добијање документације од свих установа, пре свега болница и матичних служби. Удружења се, такође, залажу се за јавно увођење ДНК профила деце и родитеља у оквиру Закона о националном ДНК регистру.

(УЗНЕМИРИЈУЋЕ ФОТОГРАФИЈЕ) ОБЈАВЉЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА УБИСТВА ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЋ: Дефинитивно доказано да певачица НИЈЕ УБИЈЕНА на насипу у Борчи!

240.912 беба проглашено несталим од 1960. године до данас.

ШВАЈЦАРЦИ ОТКРИЛИ ПРЕВАРУ СРПКИЊЕ И ОСТАЛИ У ШОКУ! Исплатили јој 300.000 евра а онда сазнали за њен ТАЈНИ ЖИВОТ У СРБИЈИ!

– Питали смо комисију да ли је циљ утврђивање истине о сваком појединачном случају, где су наша деца, да ли ће се радити ДНК анализа. Питали смо које ће прописе комисија примењивати у застарелим случајевима с обзиром на то да смо сви добијали одбијенице да су наши случајеви застарели – рекла је представница Београдске групе родитеља несталих беба Србије Мирјана Новокмет.

(УЗНЕМИРУЈУЋ ВИДЕО) ПРАВЕ НОВИ ОВК Шиптари наоружани до зуба спремају се да крену у покољ Срба, ево шта ће покушати да освоје

На конференцији је изнет податак да је 240.912 беба проглашено несталим од 1960. године до данас према евиденцији Републичког завода за статистику.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОДЛАЗАК У ОВУ ЗЕМЉУ ЈЕ КАО ПУТОВАЊЕ ВРЕМЕНСКОМ МАШИНОМ: Ако желите да се вратите у прошлост, сад је ПРАВИ МОМЕНАТ да кренете тамо! Тренутно су у 2011. години

ТРОСТРУКО ХАПШЕЊЕ У КРАГУЈЕВЦУ: Обећали му секс са девојчицом (14), па он потегао чак из Чачка?! Само што је дошао, затворили га, тукли па му са банкомата дигли 48.000

УЖАС У АЛЕКСИНЦУ! Младић избоден пред децом на рукометном тренингу!

БРИГЕ У НАПАДУ: Ево шта селектор Ђорђевић каже после порауза од Грчке

НАЈЖЕШЋА УВРЕДА ДО САДА! Гувернер Калифорније: Трамп ће остати упамћен као будала и лажов!

(ФОТО) ЉУДИ, ОСТАЛО ЈЕ ЈОШ САМО МАЛО ВРЕМЕНА: Србијо, помозимо малом Душану!

Република

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu
30°
Fri