Извор: mod.gov.rs
Друштво Србија

Вулин: Војска Србије напредује и материјално и технички

Војска Србије напредује и материјално и технички, набављени су нови "мигови", биће набављени нови хеликоптери, већ се ради на развијању протвваздухопловне заштите, те се након много година, модернизује ПВО систем "КУБ", тврди министар.

(ВИДЕО) СВЕТСКА ПРЕСТОНИЦА ИЛУМИНАТА НИЧЕ У ЕВРОПИ: Гради се ужурбано, нови симболи тајног друштва свакодневно се појављују

Војска Србије напредује и материјално и технички, набављени су нови „мигови“, биће набављени нови хеликоптери, већ се ради на развијању протвваздухопловне заштите, те се након много година, модернизује ПВО систем „КУБ“, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин.

„Очекујемо да ће модернизовани системи ‘КУБ’ ускоро ући у наше наоружање, али најважније од свега је то што ћемо модернизацију извршити домаћом памети, домаћим знањем, што су њени носиоци ВТИ, Југоимпорт, Електронски факултет из Ниша“, рекао је Вулин након обиласка дежурне јединице у систему снага ПВО у саставу РВ и ПВО Војске Србије.

ИСПОВЕСТ МАРИНЕ АНДРЕЈИЋ ОСЛОБОЂЕНЕ ОПТУЖБИ ЗА ЧЕДОМОРСТВО: Чекам да ми се син Ђорђе (13) појави на вратима

Захваљујући томе што раде српски инжињери, тврди министар, много је јефтиније и „све је баш онако како ми желимо“, те додаје да се свако улагање у Војску Србије на крају покаже као улагање у домаће знање и домаћу памет.

„Војска Србије, без обзира на празнике или било који дан, је увек спремна да сачува наш суверенитет и да гарантује безбедност сваког грађанина наше земље. Након дугог низа година, Војска Србије напредује и материјално, у смислу положаја својих припадника, али и технички“, рекао је министар одбране.
(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) АУСТРИЈСКИ СНОУБОРДЕР ПОЛОМИО КИЧМУ! Само чудо га је спасло сигурне смрти!

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић рекао је да је данас проверена способност јединице и исправност технике и да може да закључи да је техника исправна, да су посаде и послуге обучене за поступање у различитим ситуацијама и њихов рад оцењује као врло добар.

Са војницима, каже начелник ГШ, обављен је разговор о стању, задовољству, условима живота и рада, њиховим размишљањима о могућностима побољшања статуса, стандарда, исправности технике, средстава и опреме, те да је приметно велико задовољство и мотивација свих припадника, од војника до официра.

Од наредне школске године заједничко градиво за основце Српске и Србије

„Наша је жеља да сваки припадник војске буде изузетно задовољан и мотивисан и то је један од услова да ће успешно извршити задатак“, рекао је Диковић.


Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri